AcasăȘtiri generaleFemeile cu încredere în tratamente fertilizante: viitor plin de minuni pe cale...

Femeile cu încredere în tratamente fertilizante: viitor plin de minuni pe cale naturală! (+emoji)

Femeile cu încredere în tratamente fertilizante: viitor plin de minuni pe cale naturală! (+emoji)
Chances of Natural Pregnancy After Fertility Treatments

Chances of Natural Pregnancy After Fertility Treatments

Aproape 20% (una din cinci femei) dintre femeile care au avut nevoie de un tratament de fertilitate cum este și fertilizarea in vitro (FIV), pentru a concepe primul copil, au șanse să rămână însărcinate pe cale naturală în viitor, arată un studiu recent realizat în Marea Britanie.

Cercetarea, prima de acest fel, a analizat date din 11 studii efectuate cu ajutorul a peste 5.000 de subiecți, femei din întreaga lume, între 1980 și 2021, pentru a evalua cât de frecvent s-a întâmplat ca acestea să rămână însărcinate în mod natural după ce au avut un copil conceput cu ajutorul unui tratament de fertilitate.

Cercetători de la University College London (UCL) au descoperit că cel puțin una din cinci femei a conceput în mod natural, de cele mai multe ori în decurs de trei ani, după ce a avut primul copil…

Studiul Marea Britanie

Un studiu recent realizat în Marea Britanie dezvăluie că aproape 20% dintre femeile care au avut nevoie de tratamente de fertilitate, cum ar fi fertilizarea in vitro (FIV), pentru a concepe primul copil, au șanse să rămână însărcinate în mod natural în viitor.

Acest studiu, numit a fi primul de acest fel, a investigat date din 11 studii efectuate pe o durată extinsă între 1980 și 2021, implicând peste 5.000 de femei din întreaga lume. Scopul a fost de a evalua cât de des s-a întâmplat ca aceste femei să conceapă în mod natural după utilizarea tratamentelor de fertilitate.

Rezultatele cercetării, realizate de către cercetătorii de la University College London (UCL), arată că cel puțin o din cinci femei care au avut primul copil conceput prin tratament de fertilitate au reușit să conceapă în mod natural după aceea, fiind cel mai frecvent într-un interval de trei ani.

Încrederea în șansele de concepție naturală

Pentru multe femei care trec prin tratamente de fertilitate și FIV pentru a concepe primul copil, există îngrijorări cu privire la șansele lor de a avea o a doua sarcină în mod natural. Această cercetare aduce încurajare și speranță, demonstrând că există posibilitatea unei concepții naturale chiar și după un tratament de fertilitate reușit.

Aproape 20% (una din cinci femei) au reușit să conceapă natural după primul copil conceput prin FIV. Această descoperire poate contribui la reducerea anxietății și a stresului asociate cu întrebarea „Oare voi mai putea concepe natural?”.

Este important ca femeile care au utilizat tratamente de fertilitate să nu neglijeze contracepția în cazul în care nu doresc o sarcină imediată după FIV. Studiul arată că șansele de concepție naturală pot apărea în următorii trei ani, deci încă este nevoie de mijloace contraceptive pentru a preveni o altă sarcină înainte de a fi pregătită.

Factori care influențează șansele de concepție naturală

Există mai mulți factori care pot influența șansele de concepție naturală după un tratament de fertilitate, cum ar fi vârsta, sănătatea generală și orice alte probleme de sănătate legate de fertilitate. Este important ca femeile să continue să își urmărească îndeaproape sănătatea și să discute cu medicul monitorizarea potențialelor probleme.

Uneori, factorii psihologici, cum ar fi stresul și anxietatea asociate cu concepția naturală, pot afecta și ele șansele de reușită. Este recomandat ca femeile să solicite sprijin emoțional atunci când trec prin emoții și gânduri contradictorii. Terapia și grupurile de suport pot fi utile în această situație.

Concluzie

Acest studiu oferă speranță și liniște pentru femeile care au trecut prin tratamente de fertilitate și FIV pentru a avea un copil. Chiar dacă este necesar un tratament pentru conceperea primului copil, există șanse semnificative de a rămâne însărcinată în mod natural în viitor, în jur de 20% dintre femei reușind acest lucru.

Este important ca femeile să fie conștiente de aceste informații și să aibă încredere în corpul lor. Cercetarea demonstrează că concepția naturală nu este imposibilă după tratamentele de fertilitate și că există șanse reale de a avea o a doua sarcină în mod natural.

Oricât de frustrantă și dificilă poate fi călătoria fertilității, este esențial ca femeile să nu renunțe la speranță. Cercetați opțiunile și discutați cu medici specialiști pentru a găsi cea mai bună soluție în fiecare caz. Cu sprijin adecvat și informații corecte, visele de a deveni mame pot deveni realitate.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite