duminică, septembrie 24, 2023
AcasăȘtiri generaleGhidul Supraviețuirii Cancerului, lansat prima dată în limba română

Ghidul Supraviețuirii Cancerului, lansat prima dată în limba română

Ghidul Supraviețuirii Cancerului, lansat prima dată în limba română

Ghidul Supravieţuitorului de Cancer: Informaţii vitale pentru pacienţii cu afecţiuni oncologice

Pacienţii diagnosticaţi cu cancer se confruntă cu numeroase provocări pe parcursul tratamentului lor şi trebuie să aibă acces la informaţii care să îi ajute să înţeleagă şi să gestioneze mai bine această boală. În acest sens, un nou Ghid al Supravieţuitorului de Cancer a fost lansat în limba română.

Ghidul a fost elaborat de ESMO (Societatea Europeană de Oncologie Medicală) şi European Cancer Patient Coalition (ECPC), în colaborare cu Psycho-Oncology Society (IPOS), şi vine în sprijinul pacienţilor oncologici din România. Lansarea acestui Ghid este cu atât mai semnificativă cu ocazia Zilei Internaţionale a Supravieţuitorului de Cancer, eveniment marcat de numeroase organizaţii şi instituţii din domeniul sănătăţii.

Ghidul a fost realizat în colaborare cu Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC), Asociaţia Bolnavilor de Cancer, Institutul Oncologic Bucureşti şi Societatea Naţională de Oncologie Medicală din România, pentru a asigura că pacienţii români beneficiază de cele mai relevante şi actualizate informaţii.

Primul capitol al Ghidului Supravieţuitorului de Cancer cuprinde o serie de informaţii esenţiale pentru pacienţi şi aparţinătorii acestora. În acest capitol, pacienţii vor găsi informaţii despre diagnosticul de cancer, tratamentul şi managementul său, precum şi despre efectele secundare ale acestuia. Mai mult decât atât, sunt incluse şi informaţii despre terapiile complementare, care pot fi utile în gestionarea bolii.

Capitolul următor prezintă pacienţilor informaţii despre importanţa stilului de viaţă sănătos după diagnosticul de cancer. Sunt incluse recomandări privind alimentaţia, activitatea fizică şi evitarea obiceiurilor nocive, cum ar fi fumatul şi consumul excesiv de alcool. De asemenea, este subliniată importanţa menţinerii unei atitudini pozitive şi a sprijinului social în procesul de recuperare.

Ghidul include şi un capitol dedicat urmăririi post-tratament a supravieţuitorilor de cancer. Pacienţii vor afla despre investigaţiile medicale şi testele de diagnostic recomandate în această etapă, precum şi despre posibilele complicaţii sau recidive. Este important ca pacienţii să fie conştienţi de recomandările de urmărire medicală şi să se informeze în legătură cu simptomele pe care trebuie să le monitorizeze cu atenţie.

Ultimul capitol al Ghidului este dedicat aspectelor psihologice şi emoţionale ale diagnosticului şi tratamentului cancerului. Pacienţii vor găsi informaţii despre impactul diagnosticului de cancer asupra stării lor emoţionale şi cum pot gestiona stresul şi anxietatea. De asemenea, sunt incluse informaţii despre suportul psihologic disponibil şi importanţa comunicării deschise cu medicul curant.

Este important de menţionat faptul că înţelegerea şi gestionarea eficientă a bolii au un impact semnificativ asupra rezultatelor tratamentului şi calităţii vieţii pacienţilor oncologici. Prin urmare, acest Ghid al Supravieţuitorului de Cancer reprezintă o resursă valoroasă pentru pacienţii români şi aparţinătorii lor, oferindu-le informaţii esenţiale şi sprijin în procesul lor de luptă împotriva cancerului.

Accesul la informaţii şi îngrijire adecvată joacă un rol crucial în îmbunătăţirea calităţii vieţii pacienţilor cu afecţiuni oncologice. Cu ajutorul acestui Ghid, pacienţii români vor putea face alegeri mai informate şi vor putea coopera mai bine cu medicii lor în gestionarea bolii şi promovarea recuperării.

Este remarcabil faptul că pionieri în domeniu, precum ESMO, ECPC şi IPOS, au decis să lucreze împreună pentru a elabora un Ghid al Supravieţuitorului de Cancer în limba română. Această colaborare demonstrează importanţa acordată pacienţilor români şi dorinţa de a le oferi sprijinul şi informaţiile necesare pentru a face faţă cu succes bolii.

În concluzie, lansarea Ghidului Supravieţuitorului de Cancer în limba română reprezintă un moment crucial în îngrijirea pacienţilor cu afecţiuni oncologice din România. Acest Ghid oferă informaţii vitale şi sprijin emoţional pacienţilor şi aparţinătorilor lor, contribuind astfel la îmbunătăţirea calităţii vieţii acestora. Este un pas important în dezvoltarea sistemului de îngrijire a pacienţilor cu cancer şi un exemplu de colaborare eficientă între organizaţiile şi instituţiile din domeniul sănătăţii. Pacienţii cu afecţiuni oncologice pot acum înţelege şi gestiona mai bine boala cu care se confruntă, având la dispoziţie un ghid specializat în limba română.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite