AcasăSănătateAprobarea medicamentului pentru Alzheimer de către FDA aduce speranță, dar și preocupări...

Aprobarea medicamentului pentru Alzheimer de către FDA aduce speranță, dar și preocupări legate de siguranță

Aprobarea medicamentului pentru Alzheimer de către FDA aduce speranță, dar și preocupări legate de siguranță

Un nou medicament aprobat pentru tratarea stadiilor incipiente ale bolii Alzheimer generează un val de entuziasm în rândul experților în domeniu. Ziua de 7 iulie 2023 a devenit una de sărbătoare pentru pacienții afectați de această boală, după ce Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) din Statele Unite ale Americii a acordat aprobarea completă pentru un nou medicament.

Într-o știre publicată pe site-ul WebMD, se menționează că specialiștii în domeniul bolii Alzheimer folosesc termeni precum „descoperire revoluționară”, „sărbătoriți” și „entuziasmați” ca reacție la aprobarea acestui medicament. Leqembi este un nou agent medical care a reușit să încetinească în mod semnificativ progresia bolii, în proporție medie de 27%, potrivit cercetărilor. Această veste aduce speranță pentru toți cei afectați de această boală, în condițiile în care nu există momentan un remediu care să vindece complet boala Alzheimer.

Cu toate acestea, există și anumite aspecte de care este necesar să se țină cont. Au fost raportate câteva efecte secundare rare, dar grave, precum umflarea sau sângerarea creierului, ceea ce a determinat FDA să impună un avertisment special cu privire la medicament. Informațiile referitoare la aceste efecte secundare vor fi menționate pe eticheta medicamentului.

Un alt aspect important care ar putea fi luat în considerare atunci când vine vorba despre acest medicament este prețul. Conform estimărilor, Lecanemab va avea un cost de 26.500 de dolari pe an pentru fiecare pacient tratat. Compania producătoare a justificat acest preț prin faptul că fiecare pacient care primește tratamentul aduce o valoare de 37.600 de dolari „per capita”, în beneficiul societății, conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Eisai.

Lecanemab are rolul de a încetini progresia bolii Alzheimer la pacienții aflați în stadiile incipiente ale acesteia. Deși nu este un remediu care să vindece complet boala, aprobarea acestui medicament aduce o rază de speranță pentru pacienții și familiile lor. Este important să se evalueze cu atenție beneficiile și riscurile asociate cu folosirea acestui medicament și să se discute aceste aspecte cu medicul specialist înainte de luarea unei decizii.

În concluzie, aprobarea de către FDA a unui nou medicament pentru tratarea stadiilor incipiente ale bolii Alzheimer este o știre cu adevărat încurajatoare pentru pacienții afectați de această afecțiune. Cu toate acestea, este important să se aibă în vedere atât efectele benefice, cât și cele secundare ale acestui medicament, precum și costurile asociate cu tratamentul. Consultarea medicului specialist înainte de a lua o decizie este esențială în acest caz.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite