duminică, septembrie 24, 2023
AcasăCovid 19Cine sunt cei trei profesori care candidează pentru funcția de rector al...

Cine sunt cei trei profesori care candidează pentru funcția de rector al UMF București?

Cine sunt cei trei profesori care candidează pentru funcția de rector al UMF București?

Titlu: UMF „Carol Davila” anunță trei candidați pentru funcția de rector

Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București a anunțat că trei profesori universitari doctori s-au înscris în cursa pentru funcția de rector. Înscrierile s-au încheiat vineri, 10 ianuarie, iar alegerile vor avea loc pe 10 și 17 februarie.

Cei trei candidați sunt profesori la UMF București și lucrează în spitalele din Capitală. Aceștia sunt prof. univ. dr. Cătălina Poiană, prof. univ. dr. Viorel Jinga și prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel. Actualul rector al universității, academicianul Ioanel Sinescu, este la al doilea mandat și nu poate candida pentru un nou mandat.

Prof. univ. dr. Cătălina Poiană este un nume cunoscut în lumea medicală. Are o vastă experiență în domeniul profesiei sale și este apreciată de studenți și colegi. Aceasta a declarat că dorește să aducă o nouă viziune în cadrul universității și să dezvolte programe educaționale moderne, care să pregătească studenții pentru provocările medicale contemporane.

Prof. univ. dr. Viorel Jinga este un alt candidat de succes în alegerile pentru funcția de rector. Cu o carieră de peste 20 de ani în domeniul medical, acesta are o vastă experiență atât în cercetare, cât și în predare. Jinga a menționat că dorește să pună un accent deosebit pe dezvoltarea relațiilor academice internaționale și să ofere studenților oportunități de a se implica în proiecte și stagii de cercetare în străinătate.

Prof. univ. dr. Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balș”, este și el un candidat puternic în cursa pentru funcția de rector. Este recunoscut pentru experiența sa în domeniul infecțiilor și a avut un rol crucial în gestionarea pandemiei de COVID-19 în România.

Prima rundă de alegeri pentru funcția de rector va avea loc pe 10 februarie și se va desfășura în sistem electronic, la distanță. Toți membrii comunității academice a universității vor putea vota pentru candidatul preferat. În cazul în care niciunul dintre candidați nu obține majoritatea voturilor, se va organiza un al doilea tur de scrutin pe 17 februarie.

Funcția de rector al UMF „Carol Davila” este deosebit de importantă, având în vedere prestigiul și importanța universității în domeniul medical. Rectorul are responsabilitatea de a asigura dezvoltarea și îmbunătățirea constantă a nivelului de educație și cercetare, precum și de a reprezenta universitatea și de a promova valorile sale în societate.

Cu siguranță, aceste alegeri pentru funcția de rector vor genera o dezbatere aprinsă în rândul studenților și al cadrelor didactice. Decizia finală va influența viitorul UMF „Carol Davila” și al educației medicale în general.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite