AcasăLife styleDietă3 Lucruri pe care aș fi vrut să le știu înainte de...

3 Lucruri pe care aș fi vrut să le știu înainte de a începe transformarea corpului meu

În călătoria spre o transformare a corpului, fiecare pas poate conta. Uneori, oamenii întâmpină dificultăți și fac alegeri greșite, care îi pot afecta pe termen lung. Dacă m-ar întreba cineva despre cele mai importante sfaturi pe care le-aș oferi înainte de a începe o transformare corporală, aș menționa trei aspecte cruciale. Sunt trei lucruri pe care le-aș fi vrut să le știu înainte de a începe călătoria mea de transformare corporală.

 

Forma corectă și evitarea greutăților excesive

Forma corectă este esențială în timpul antrenamentelor de forță. Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le-am învățat pe propria piele este să nu sacrifici forma pentru a ridica mai multă greutate decât poți susține. Atunci când alegi să adaugi greutate suplimentară și faci repetări parțiale sau cu jumătate de efort, pui în pericol corpul tău. Eu însumi am suferit de hernie de disc, discuri fuzionate, genunchi slabi și umeri afectați. De ce? Pentru că, în primii ani de antrenament, am preferat să fac repetări parțiale într-o formă aproape decentă, doar pentru a putea ridica mai multă greutate și a-mi satisface ego-ul, mai mult decât corpul meu. Da, mușchii s-au dezvoltat mai rapid, dar articulațiile și țesuturile conjunctive au avut de suferit și plătesc astăzi pentru asta.

 

Intensitatea și timpul corect de recuperare

Este important să te antrenezi intens, dar și să oferi corpului tău suficient timp de recuperare. În primii doi ani de antrenament, în adolescență și pe la începutul vârstei de 20 de ani, făceam exerciții timp de 2-3 ore pe zi, în fiecare zi, antrenând întregul corp. Știi ce rezultate am obținut? Niciunul. Intensitatea mea era redusă, mă mișcam doar la automat. În plus, antrenamentul zilnic al acelorași grupe musculare înseamnă că le distrugi în mod constant, fără a le oferi timp să se repare și să se refacă.

 

Importanța nutriției corecte

Cel mai important aspect pe care l-aș fi vrut să-l înțeleg din start este cât de importantă este nutriția. Dacă nu te hrănești corect, nimic nu se va întâmpla. Dacă încerci să câștigi masă musculară, dar nu consumi suficiente calorii și proteine, nu vei obține rezultatele dorite. Dacă încerci să slăbești, dar mănânci mai multe calorii decât arzi într-o zi, nu vei reuși. Ceea ce mi-a luat 7 ani să realizez în transformarea mea, aș fi putut realiza într-un an, dacă aș fi avut informațiile pe care le dețin acum. Prin urmare, sfatul meu pentru tine este să te educi. Vrei o educație?

 

Concluzie: Transformarea corporală este o călătorie care implică multă muncă și dedicare. Însă, pentru a obține rezultatele dorite și a evita posibilele consecințe negative, este important să înveți din experiența altora și să eviți greșelile pe care le-au făcut alții înaintea ta. Forma corectă, intensitatea adecvată și nutriția corectă sunt trei aspecte esențiale în procesul de transformare corporală. Învățând aceste lecții și aplicându-le în mod corespunzător, vei obține rezultate mai rapide și mai durabile, fără a pune în pericol sănătatea ta. Educa-te și ia decizii informate pentru a-ți atinge obiectivele și a-ți transforma corpul într-un mod sănătos și sustenabil.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite