duminică, septembrie 24, 2023
AcasăȘtiri generaleReformulating the given title in Romanian: Noul președinte al Agenției Naționale a...

Reformulating the given title in Romanian: Noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Reformulating the given title in Romanian: Noul președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale.

Dr. Roxana Stroe numită în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România

Ministrul Sănătății, dr. Victor Costache, a anunțat marți că dr. Roxana Stroe a fost numită în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România. Această numire este valabilă temporar, până la organizarea concursului pentru ocuparea acestei funcții sau până la revocarea sa conform legislației în vigoare.

Noul președinte, dr. Roxana Stroe, va avea ca atribuții principale realizarea obiectivelor din domeniul de activitate al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) pentru perioada mandatului temporar. De asemenea, ea va fi responsabilă de organizarea strategiei pentru desfășurarea transparentă și corectă a concursurilor pentru ocuparea funcțiilor de președinte și vicepreședinte ale instituției.

Ministrul Sănătății a solicitat noii președinte ANMDMR să pregătească metodologia de concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale agenției. Această metodologie trebuie să asigure transparență, obiectivitate și egalitate de șanse pentru toți candidații. Astfel, procesul de selecție a conducătorilor ANMDMR va fi unul corect și bazat pe competență.

Funcția de președinte al ANMDMR este una deosebit de importantă în contextul actual al sistemului de sănătate din România. Agenția are rolul de a reglementa și controla medicamentele și dispozitivele medicale, asigurând astfel siguranța și calitatea acestora în beneficiul pacienților. Totodată, ANMDMR are sarcina de a monitoriza eficacitatea și efectele adverse ale medicamentelor și dispozitivelor medicale și de a informa populația în această privință.

Numirea dr. Roxanei Stroe în funcția de președinte al ANMDMR este o măsură temporară, care vine în contextul necesității de stabilitate și continuitate în conducerea instituției. Prin această numire, se asigură buna desfășurare a activităților ANMDMR până la organizarea concursului pentru ocuparea definitivă a funcției de președinte.

Este important ca Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România să fie condusă de profesioniști competenți și dedicați, care să promoveze o abordare riguroasă și transparentă în reglementarea și controlul medicamentelor și dispozitivelor medicale. Doar astfel se poate asigura siguranța și calitatea produselor folosite în sănătatea și tratamentul pacienților.

Noul președinte ANMDMR, dr. Roxana Stroe, are o mare responsabilitate în fața sistemului de sănătate și a populației în general. Ea are capacitatea de a aduce inovație și îmbunătățire în activitatea agenției și de a contribui la creșterea nivelului de siguranță și calitate în domeniul medicamentelor și dispozitivelor medicale.

Concluzionând, numirea dr. Roxanei Stroe în funcția de președinte al Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România este o veste bună pentru sistemul de sănătate. Se așteaptă ca această măsură temporară să asigure stabilitatea și continuitatea în activitatea ANMDMR și să pregătească terenul pentru ocuparea ulterioară a funcției de către un profesionist desăvârșit, cu experiență vastă în domeniul farmaceutic și medical.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite