AcasăȘtiri pe orașeȘtiri IașiTehnologie robotizată pentru pacienții cu dificultăți motorii la Spitalul de Recuperare Medicală...

Tehnologie robotizată pentru pacienții cu dificultăți motorii la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia – 7est.ro

Tehnologie robotizată pentru pacienții cu dificultăți motorii la Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia – 7est.ro

Tehnologie robotizată pentru pacienții Spitalului de Recuperare Medicală Arcadia

Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia a introdus recent în practica sa o tehnologie inovatoare, numită Vibramoov, care oferă pacienților o oportunitate unică de a păstra și îmbunătăți funcțiile senzorio-motorii. Această tehnologie se adresează în special pacienților care suferă de deficiențe motorii și are un impact semnificativ asupra procesului de recuperare.

Vibramoov utilizează două sisteme de terapie: stimularea proprioceptivă funcțională și vibrația focalizată. Prin utilizarea stimulării proprioceptive funcționale, dispozitivul poate crea, la nivelul creierului, o iluzie a mișcării și poate declanșa efectiv mișcarea în același timp. Acest lucru este posibil prin stimularea receptorilor numiți proprioceptori, care se află în mușchi și care transmit semnale către sistemul nervos central. Aceste semnale sunt ulterior interpretate de către creier și produc senzația mișcării.

Pentru a înțelege mai bine cum funcționează Vibramoov, să luăm exemplul unei persoane care a suferit un accident vascular cerebral și are probleme de mobilitate la nivelul mâinii. Prin intermediul dispozitivului Vibramoov, aceasta poate simula mișcarea mâinii și astfel, creierul primește semnale că mâna se mișcă. Această stimulare proprioceptivă funcțională poate contribui la procesul de recuperare și la recuperarea parțială sau chiar totală a mobilității mâinii.

Pe lângă stimularea proprioceptivă funcțională, tehnologia Vibramoov utilizează și vibrația focalizată. Aceasta constă în utilizarea undelor de vibrații pentru a stimula mușchii și țesuturile în profunzime. Această terapie ajută la îmbunătățirea circulației sanguine și la creșterea tonusului muscular. Prin utilizarea acestei tehnologii, pacienții pot obține beneficii suplimentare în procesul de recuperare.

Utilizarea tehnologiei robotizate în recuperarea pacienților aduce numeroase avantaje. În primul rând, dispozitivul Vibramoov permite personalului medical să ofere pacienților o terapie personalizată și adaptată nevoilor lor specifice. De asemenea, acesta permite o monitorizare atentă a progresului pacientului și ajustarea tratamentului în funcție de nevoile individuale.

Un alt avantaj important al tehnologiei robotizate este faptul că oferă pacienților o motivație și o încredere în propriile forțe. Prin utilizarea dispozitivului Vibramoov, pacienții pot observa rezultate tangibile în timp real, ceea ce îi motivează să continue procesul de recuperare.

În concluzie, tehnologia robotizată Vibramoov reprezintă o soluție inovatoare pentru îmbunătățirea funcțiilor senzorio-motorii ale pacienților cu deficiențe motorii. Această tehnologie oferă pacienților oportunitatea de a-și recăpăta mobilitatea și independența deplină. Prin utilizarea stimulării proprioceptive funcționale și a vibrației focalizate, tehnologia Vibramoov deschide noi uși în recuperarea medicală și aduce schimbări semnificative în viața pacienților.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite