AcasăTerapiiPsihologieO seară de discuții despre terapia psihologică, la teatru

O seară de discuții despre terapia psihologică, la teatru

O seară de discuții despre terapia psihologică, la teatru

Psihoterapia: O lume complexă și plină de învățăminte în Teatrul Elisabeta

Pe data de 7 iunie, sala mare de la Teatrul Elisabeta a fost gazda unei serii remarcabile despre psihoterapie. Evenimentul a fost moderat de jurnalista Andreea Brașovean și s-a bucurat de participarea a trei personalități importante în acest domeniu: Florentina Niculescu, Gáspár György și Oana Moraru. De la o scenă jucată într-o piesă de teatru, care a evidențiat complexitatea relațiilor atunci când lipsește iubirea, până la lansarea a două cărți recent publicate la Editura Pagina de Psihologie, acest eveniment a captivat publicul prezent.

Cărțile care au fost lansate în această seară specială sunt „Acceptă iubirea” de Harville Hendrix și Helen LaKelly Hunt și „Eliberați de durere” de Peter Levine și Maggie Phillips. Aceste volume reprezintă o comoară de cunoștințe și experiențe în domeniul psihoterapiei, oferind cititorilor o nouă perspectivă asupra autodescoperirii și vindecării interioare.

Evenimentul a fost caracterizat de o energie specială, iar participanții au avut parte de o seară plină de informații valoroase și insight-uri profunde. Discuțiile au abordat diversele tematici ale psihoterapiei, punând accent pe importanța autocunoașterii și a vindecării emoționale. Fiecare invitat a adus în fața publicului propriile cunoștințe și perspective asupra psihoterapiei, creând astfel o atmosferă plină de învățăminte și inspirație.

Florentina Niculescu, una dintre cele trei personalități de pe scenă, este psihoterapeut și a adus în discuție importanța relației terapeutice în procesul de vindecare. Ea a vorbit despre modalitățile prin care terapeutul poate fi un ghid și un sprijin în demersul pacientului de a se cunoaște mai bine și de a-și rezolva problemele emoționale.

Gáspár György, un alt invitat special, este psihoterapeut și a oferit o perspectivă asupra terapiei experiențiale, subliniind importanța explorării și acceptării experiențelor personale în procesul de vindecare. El a evidențiat faptul că fiecare persoană are resurse interioare pe care le poate accesa pentru a-și rezolva problemele și a-și îmbunătăți calitatea vieții.

Oana Moraru, expert în educație, a abordat importanța integrării psihoterapiei în sistemul de învățământ, promovând astfel dezvoltarea emotională a copiilor și adolescenților. Ea a subliniat faptul că terapia poate ajuta elevii să-și înțeleagă mai bine propriile emoții și să-și dezvolte abilitățile de comunicare și rezolvare a conflictelor.

Pe lângă prezentările și discuțiile cu invitații speciali, publicul a avut ocazia să se bucure și de o scenă dintr-o piesă de teatru care a ilustrat modul în care relațiile pot deveni complicate în absența iubirii. Această scenă a pus în valoare puterea artei de a reflecta realitatea și a încuraja introspecția în rândul spectatorilor.

Evenimentul de la Teatrul Elisabeta a fost nu doar o dublă lansare de carte, ci o oportunitate de a explora și aprofunda cunoștințele despre psihoterapie. Participanții au plecat acasă cu noi perspective și instrumente pentru a-și îmbunătăți viața și relațiile personale.

Psihoterapia rămâne un domeniu fascinant și esențial în societatea noastră. Cu ajutorul experților și al resurselor disponibile în acest domeniu, fiecare individ are șansa de a se cunoaște mai bine și de a-și construi o viață mai fericită și împlinită emoțional.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite