sâmbătă, septembrie 23, 2023
AcasăȘtiri pe orașeȘtiri CraiovaManagerul Spitalului Municipal Caracal a fost suspendat din funcție.

Managerul Spitalului Municipal Caracal a fost suspendat din funcție.

Managerul Spitalului Municipal Caracal a fost suspendat din funcție.

Scandalul de corupție de la Spitalul Caracal: Managerul suspendat și pus sub control judiciar

Un nou scandal de corupție zguduie România, având ca protagonist Spitalul Municipal Caracal. Managerul acestei unități sanitare, medicul Liviu Radu, a fost pus sub control judiciar de procurorii DNA Craiova într-un dosar privind acordarea unor stimulente de risc în pandemie pentru personalul spitalului. În același dosar se află și fostul director economic, Marian Mitran, precum și directorul medical al spitalului, doctorița Mihaela Ionescu.

Povestea a început în aprilie 2021, când mai multe persoane din spital au făcut acuzații conform cărora banii acordați ca stimulent de risc nu au ajuns la cadrele medicale care s-au ocupat direct de îngrijirea pacienților. Aceste declarații au stârnit scandalul și au dus la declanșarea unei anchete.

În urma cercetărilor efectuate, procurorii anticorupție au descoperit că trei angajați ai spitalului au primit de mai multe ori aceste stimulente, în timp ce alți angajați, deși îndeplineau criteriile, nu au beneficiat de aceste sume suplimentare. Responsabilitatea pentru această situație pare să cadă asupra managerului Liviu Radu și a directorului medical Mihaela Ionescu.

Ca urmare a acestor descoperiri, Liviu Radu a fost suspendat din funcție și plasat sub control judiciar în dosarul deschis de DNA Craiova. Totodată, aceeași măsură a fost luată și în cazul doctoriței Mihaela Ionescu. Procurorii anticorupție au constatat că listele pe baza cărora au fost acordate stimulentele, semnate de cei doi responsabili, au fost întocmite de șefii de secții și prelucrate de contabilitate.

În apărarea sa, Liviu Radu a declarat că el și directorul medical au fost numiți în noiembrie, dar că listele pentru acordarea stimulentelor au fost întocmite de șefii de secții înainte de numirea lor. Managerul a susținut că nu a verificat cine se află pe listă și a luat drept fapt că procedurile au fost respectate. Cu toate acestea, au existat trei persoane care au primit stimulentul de risc de mai multe ori, deși ulterior au returnat banii. Probabil, procurorii consideră că în spital există o problemă de gestionare a fondurilor sau că întregul sistem este corupt.

Liviu Radu a declarat că a contestat măsura controlului judiciar luată împotriva sa și speră ca justiția să îi dovedească nevinovăția. Suspiciunile de corupție din sistemul medical reprezintă o problemă cu impact major asupra societății, deoarece aceasta înseamnă că banii publici care ar trebui să fie utilizați în beneficiul pacienților și al personalului medical sunt detournați pentru interese personale.

Spitalul Municipal Caracal, ca și alte unități sanitare din țară, se confruntă cu probleme mari din cauza infrastructurii învechite, a lipsei personalului și a condițiilor necorespunzătoare pentru tratarea pacienților. În această perioadă de pandemie, este esențial ca autoritățile să consolideze mecanismele de control și să asigure transparență în cheltuirea banilor publici. Corupția în sectorul medical nu are loc în detrimentul sistemului și al pacienților.

În concluzie, este important ca ancheta desfășurată în cazul Spitalului Municipal Caracal să se finalizeze cât mai curând posibil și ca toți cei implicați în acest scandal să fie sancționați, dacă vor fi găsiți vinovați. Doar așa se poate restabili încrederea în sistemul medical și se pot asigura servicii medicale de calitate pentru populație.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite