AcasăȘtiri generaleTagrisso - medicamentul care reduce riscul de deces la anumiți pacienți cu...

Tagrisso – medicamentul care reduce riscul de deces la anumiți pacienți cu cancer pulmonar operat, produs de AstraZeneca

Tagrisso – medicamentul care reduce riscul de deces la anumiți pacienți cu cancer pulmonar operat, produs de AstraZeneca

Tagrisso, Medicamentul Care Reduce Riscul de Mortalitate la Pacienții cu Cancer de Plămâni

Tagrisso este un medicament folosit în tratamentul cancerului de plămâni, cu o eficacitate dovedită prin intermediul unui studiu clinic. Conform datelor prezentate la întâlnirea Societății Americane de Oncologie Clinică (ASCO), Tagrisso poate reduce riscul de mortalitate cu peste jumătate la pacienții cu o anumită formă de cancer și care au fost diagnosticați suficient de devreme pentru a le fi extirpată chirurgical tumora.

Tagrisso este produs de AstraZeneca și este autorizat în mai multe regiuni de pe glob pentru pacienții cu cancer pulmonar altul decât cu celule mici (NSCLC) și care prezintă o mutație a genei EGFR. În plus, medicamentul este deja unul dintre cele mai bine vândute din portofoliul producătorului de medicamente anglo-suedez, aducând venituri de 5,4 miliarde de dolari anul trecut, conform Agerpres.

Studiul clinic s-a desfășurat pe o perioadă de patru ani și a implicat mai mulți pacienți cu cancer de plămâni. Rezultatele au fost semnificative, arătând că Tagrisso reduce riscul de mortalitate cu peste jumătate la pacienții diagnosticați suficient de devreme pentru a li se extirpa chirurgical tumora.

De asemenea, Tagrisso poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților cu cancer de plămâni, reducând simptomele neplăcute asociate cu boala. Mai mult decât atât, medicamentul poate prelungi perioada de supraviețuire a pacienților, oferindu-le șansa de a trăi mai mult și de a petrece mai mult timp cu cei dragi.

Este important de menționat că Tagrisso este un medicament puternic, cu efecte secundare posibile. De aceea, este necesar ca administrarea medicamentului să se facă doar sub supravegherea unui medic specialist. În plus, nu toți pacienții cu cancer de plămâni sunt eligibili pentru tratament cu Tagrisso. Este nevoie de o evaluare atentă a stării de sănătate a pacientului și a formei cancerului înainte de a se decide administrarea medicamentului.

Concluzie

Tagrisso este un medicament folosit în tratamentul cancerului de plămâni, care poate reduce riscul de mortalitate cu peste jumătate la pacienții cu o anumită formă de cancer și care au fost diagnosticați suficient de devreme pentru a le fi extirpată chirurgical tumora. Studiul clinic a arătat că medicamentul poate îmbunătăți calitatea vieții pacienților și poate prelungi perioada de supraviețuire, oferindu-le șansa de a trăi mai mult și de a petrece mai mult timp cu cei dragi. Cu toate acestea, este important ca administrarea medicamentului să se facă doar sub supravegherea unui medic specialist și că nu toți pacienții cu cancer de plămâni sunt eligibili pentru tratament cu Tagrisso.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite