AcasăȘtiri generalePastila care reduce riscul de a muri din cauza cancerului pulmonar la...

Pastila care reduce riscul de a muri din cauza cancerului pulmonar la jumătate

l de recidivă cu 25%

Pastila care reduce riscul de a muri din cauza cancerului pulmonar la jumătate

Cancerul pulmonar este una dintre cele mai des întâlnite forme de cancer în lume, cauzând anual aproximativ 1,8 milioane de decese. Însă, o descoperire recentă poate schimba total această statistică.

Un studiu global de zece ani condus de Universitatea Yale a arătat că o pastilă administrată o dată pe zi poate reduce riscul de a muri din cauza cancerului pulmonar la jumătate. Medicamentul numit osimertinib, administrat după o intervenţie chirurgicală, a demonstrat un efect impresionant şi fără precedent, reducând dramatic riscul de deces al pacienţilor cu 51%.

Studiul a fost prezentat la cea mai mare conferinţă de cancer din lume, Societatea Americană de Oncologie Clinică (Asco), din Chicago. Rezultatele au fost salutate de medici şi cercetători ca fiind o adevărată revoluţie în tratamentul cancerului pulmonar.

Dr. Roy Herbst, unul dintre liderii studiului, a declarat că în urmă cu treizeci de ani nu se putea face nimic pentru pacienţii cu cancer pulmonar, iar acum, având această pastilă, se poate salva multe vieţi.

Osimertinib este un medicament folosit în stadiile avansate ale cancerului pulmonar şi se adresează unui profil specific de mutaţii genetice care provoacă creşterea anormală a celulelor canceroase. Însă, în urma acestui studiu, s-a descoperit că medicamentul poate avea efecte şi după o intervenţie chirurgicală, reducând semnificativ riscul de recidivă sau deces.

Este important de menţionat că acest studiu a fost finanţat de AstraZeneca, compania farmaceutică producătoare a medicamentului osimertinib. De asemenea, mai sunt necesare cercetări şi teste pentru a se afirma cu siguranţă că acest medicament poate fi folosit şi în alte stadii ale cancerului pulmonar sau în alte forme de cancer.

Însă, indiferent de asta, descoperirea acestei pastile este cu siguranţă una dintre cele mai importante din domeniul medical şi poate aduce o schimbare majoră în vieţile celor afectaţi de cancerul pulmonar.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite