AcasăȘtiri generaleMeningita fungică asociată cu chirurgia estetică: două persoane decedate, altele 400 sub...

Meningita fungică asociată cu chirurgia estetică: două persoane decedate, altele 400 sub observație.

Meningita fungică asociată cu chirurgia estetică: două persoane decedate, altele 400 sub observație.

Mexicul – un focar de meningită fungică asociată cu chirurgia estetică

Autoritățile americane și mexicane au atras atenția asupra unei epidemii de meningită fungică care a fost legată de operațiile cosmetice din Mexic și au solicitat Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) să declare o urgență de sănătate publică. Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA, două persoane care au suferit intervenții chirurgicale cu implanturi în Mexic au fost diagnosticate cu meningită fungică rareori întâlnită.

Mexicul este cunoscut pentru serviciile sale medicale la prețuri reduse, iar mulți americani călătoresc în Mexic pentru a se opera la costuri mai mici. Cu toate acestea, costurile reduse pot veni cu riscuri semnificative pentru sănătate, iar cazurile recente de meningită fungică sunt un exemplu clar.

Ce este meningita fungică?

Meningita este o inflamație a membranei care acoperă creierul și măduva spinării, numită meninge. Poate fi cauzată de o varietate de bacterii, viruși și fungi. Meningita fungică este cauzată de fungi care invadează meninge.

Meningita fungică poate fi extrem de gravă și, în lipsa tratamentului adecvat, poate fi fatală. Simptomele includ dureri de cap, febră, greață, vărsături, confuzie și fotofobie (sensibilitate la lumină). Tratamentul presupune adesea utilizarea de medicamente antifungice puternice.

Care sunt riscurile asociate cu chirurgia estetică în Mexic?

În orice intervenție chirurgicală, există riscuri. În Mexic, aceste riscuri pot fi mai mari, mai ales dacă pacienții nu își fac temele înainte să decidă să meargă la o clinică. Foarte mulți mexicani practică medicina fără a deține o licență și fără a fi supuși unor standarde riguroase de siguranță.

Ca și în alte părți ale lumii, în Mexic există denunțuri de practici dentare și de chirurgie estetică neautorizate, în care oamenii sunt expuși riscului de infecții, răni, cicatrici sau chiar deces. Practicienii din aceste clinici deseori folosesc materiale ieftine și nesigure și nu respectă procedurile standard de dezinfectare.

Ce pot face cei care sunt interesați de chirurgia estetică în străinătate?

Înainte să alegeți să mergeți în străinătate pentru a face chirurgia estetică, cercetați bine țara și clinica unde intenționați să mergeți. Asigurați-vă că clinica respectivă are licența medicală necesară și îndeplinește standardele de siguranță.

Este important să identificați avantajele și dezavantajele, precum și să vă faceți bine temele în legătură cu procedurile medicale și cu opțiunile terapeutice disponibile. Asigurați-vă că aveți toate informațiile necesare pentru a lua o decizie informată.

Concluzie

Meningita fungică asociată cu chirurgia estetică din Mexic este un semnal de alarmă, atât pentru cei care doresc să călătorească în Mexic pentru servicii medicale, cât și pentru cei care doresc să se opereze în străinătate în general. Riscurile asociate cu efectuarea de intervenții chirurgicale în țări străine pot fi mari, iar deciziile trebuie luate cu înțelepciune. Cea mai bună opțiune este să se facă o cercetare atentă înainte de a face o astfel de decizie și să se discute cu un medic de încredere.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite