[ad_1]
Potrivit asist. univ. dr. Ovidiu Roșca, medic primar boli infecțioase la Spitalul de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeș” Timișoara, viermele ajunge în organismul oamenilor dacă aceștia consumă carne infestată crudă sau care nu a fost bine preparată termic. Odată ajunși în mușchii striați, paraziții se închistează, provocând mialgie.
„Boala apare cel mai adesea în mici focare epidemice, la rude, prieteni sau vecini, și este cauzată de consumul aceluiași aliment. După ce carnea infestată cu Trichinella Spiralis ajunge în intestinul omului, paraziții se înmulțesc și pătrund în sânge, iar apoi în mușchii striați unde se închistează și împiedică funcționarea corespunzătoare a acestora. Există, însă, posibilitatea ca paraziții să…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.tion.ro
Autor: