AcasăSănătateCu o puternică explozie de laser, oamenii de știință se apropie de...

Cu o puternică explozie de laser, oamenii de știință se apropie de milionul de fuziune nucleară

Cu o puternică explozie de laser, oamenii de știință se apropie de milionul de fuziune nucleară

Titlu: Cercetătorii se apropie de obiectivul de a folosi energie nucleară prin fuziune

În urma unei puternice rafale de laser, oamenii de știință s-au apropiat de un obiectiv important în ceea ce privește energia nucleară prin fuziune.

Experimentul de fuziune de la cea mai mare instalație laser din lume a eliberat 1,3 milioane de jouli de energie, ajungând aproape de un punct de echilibru cunoscut ca și aprindere, unde fuziunea începe să elibereze mai multă energie decât este necesar pentru a o detona. Ajungerea la aprindere ar întări speranțele că fuziunea ar putea fi, într-o zi, o sursă curată și plină de energie, un obiectiv la care oamenii de știință s-au luptat să facă progrese (SN: 2/8/18).

Prin bombardarea unei capsule mici cu lasere la Facility Ignition National, sau NIF, de la Laboratorul Național Lawrence Livermore din California, oamenii de știință au declanșat reacții de fuziune care au generat mai mult de 10 quadrilioane de wați de putere în peste 100 de trilioane de secunde. În total, experimentul, efectuat pe 8 august, a eliberat aproximativ 70 …

Această descoperire poate duce la o schimbare dramatică în modul în care oamenii consumă energie. Dacă fuziunea nucleară poate fi obținută în mod sigur într-un mod eficient din punct de vedere energetic, atunci poate fi folosită pentru a produce energie în mod sustenabil. Cu puține emisii de gaz și deșeuri durabile, fuziunea ar putea fi o alternativă la sursele de energie bazate pe combustibili fosili.

Deși obținerea de energie prin fuziunea nucleară este încă o sarcină dificilă, speranța continuă să crească într-un viitor mai sustenabil și mai curat. Dacă oamenii de știință pot obține aprinderea într-un mod sigur și eficient, energiile curate și durabile ar putea fi o realitate nu numai pentru generațiile viitoare, ci și pentru generația actuală.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite