Acasă Știri generale Terapiile celulare, un tratament inovativ pentru tratarea cancerului la care avem acum acces și în România – interviu cu Prof. Dr. Anca Coliță, Manager Institutul Clinic Fundeni

Terapiile celulare, un tratament inovativ pentru tratarea cancerului la care avem acum acces și în România – interviu cu Prof. Dr. Anca Coliță, Manager Institutul Clinic Fundeni

0


Despre tarapiile celulare, tratamentul inovativ pentru tratarea cancerului, la care pacienții au acum acces și în România, vorbește dr. Anca Coliță, managerul Institutului Clinic Fundeni.

  • Terapiile celulare sunt personalizate, folosind celulele proprii ale pacientului, modificate, pentru a lupta împotriva bolii maligne.
  • Suntem la începutul unei noi ere de tratamente în România, terapiile celulare devenind deja un standard de tratament pentru anumite cancere hematologice în alte țări.
  • Echipa Institutului Clinic Fundeni care se ocupă de un pacient eligibil pentru terapia celulară este foarte extinsă – de la personalul băncii de celule stem, medici și asistente, farmacist, echipa de transplant medular, neurolog, ATI – ist – fiecare având un rol foarte important.
Știm că există o istorie a pacienților care nu…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: spotmedia.ro
Autor: