AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraA început producția de minuni iodate pentru România!

A început producția de minuni iodate pentru România!

A început producția de minuni iodate pentru România!


Reactualizat la:

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunță că Antibiotice Iași începe marți producția de pastile cu iod pentru România, în eventualitatea unui atac nuclear. Țara noastră are nevoie de 30 de milioane de comprimate, conform aproximărilor făcute de autorități.

Scris de Oana Bocănici

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila anunță că Antibiotice Iași începe marți producția de pastile cu iod pentru România, în eventualitatea unui atac nuclear. Țara…

Antibiotice Iași începe producția de pastile cu iod pentru România în caz de atac nuclear

Data publicării: 8 Martie 2022, 09:13
Ultima actualizare: 8 Martie 2022, 09:34

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că compania Antibiotice Iași va începe producția de pastile cu iod începând de marți, pentru a oferi României un stoc adecvat în eventualitatea unui atac nuclear. Potrivit autorităților, țara noastră are nevoie de aproximativ 30 de milioane de comprimate.

De ce sunt importante pastilele cu iod în cazul unui atac nuclear?

În cazul unui atac nuclear, una dintre cele mai mari amenințări pentru sănătatea populației este expunerea la radiații radioactive, care pot afecta grav glanda tiroidă. Cea mai eficientă metodă de protecție împotriva acestui risc este consumul pastilelor cu iod.

Pastilele cu iod acționează prin saturația glandei tiroidă cu iod stabil, ceea ce împiedică absorția iodului radioactiv. Astfel, glanda tiroidă nu mai poate prelua iodul radioactiv și rămâne protejată împotriva radiațiilor.

De ce este importantă producția de pastile cu iod în România?

În cazul unui atac nuclear, timpul de reacție este crucial. Având o capacitate internă de producție a pastilelor cu iod, România poate face față rapid și eficient unei situații de urgență. Acest lucru reduce dependența de importurile de pastile cu iod și asigură accesul rapid la un remediu vital pentru protecția populației.

Antibiotice Iași, fiind un producător local cu o mare experiență în industria farmaceutică, este într-o poziție ideală pentru a iniția și desfășura producția de pastile cu iod în România. Acest pas demonstrează capacitatea țării noastre de a se pregăti și de a răspunde în situații de urgență.

Recomandări și măsuri de precauție

  • În cazul unui atac nuclear, ascultă întotdeauna instrucțiunile autorităților și urmează recomandările acestora.
  • Asigură-te că ai întotdeauna la îndemână pastilele cu iod într-un loc sigur și accesibil.
  • Înainte de a lua pastilele cu iod, consultă un medic sau farmacist pentru a primi instrucțiuni clare și detaliate despre dozare.
  • Respectă întotdeauna doza recomandată și nu lua pastilele cu iod mai des decât este necesar.
  • Păstrează pastilele cu iod în ambalajul original și într-un loc uscat, la temperatură constantă.

Concluzie

Producția de pastile cu iod în România de către compania Antibiotice Iași este o inițiativă laudabilă și necesară pentru asigurarea sănătății populației în caz de atac nuclear. Această măsură contribuie la capacitatea țării noastre de a răspunde rapid și eficient în situații de urgență, reducând dependența de importuri și asigurând accesul la un remediu vital. Este important ca indivizii să fie conștienți de importanța pastilelor cu iod și să ia măsuri de precauție adecvate pentru a se proteja și a proteja pe cei dragi în eventualitatea unui atac nuclear.

Sursa: Oana Bocănici, Tion

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite