OncoExpertAi.com - Analize Oncologice
AcasăLife styleNutrițieLegătura dintre bacterii și boala celiacă

Legătura dintre bacterii și boala celiacă [studiu]


Expunerea la bacterii reprezintă un potențial factor de risc, din categoria factorilor de mediu, în dezvoltarea bolii celiace. Boala celiacă este o afecțiune autoimună care afectează din ce în ce mai mulți oameni din întreaga lume. Aceasta are predispoziție genetică și, netratată, poate determina apariția osteoporozei, a deficitului de fier, a infertilității și chiar a anumitor forme de cancer. 

Despre boala celiacă

Boala celiacă se manifestă atunci când organismul afectat ingerează alimente care conțin gluten, o proteină ce se regăsește în grâu, orz și secară. În momentul în care glutenul este recepționat în organism, sistemul imunitar reacționează într-un mod care afectează intestinul subțire, în încercarea de a bloca absorbția nutrienților din…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite