OncoExpertAi.com - Analize Oncologice
AcasăLife styleNutriție5 mituri despre alimentele și suplimentele cu Omega-3

5 mituri despre alimentele și suplimentele cu Omega-3


Acizii grași Omega-3 cu legături duble sunt acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA). Peștele mai gras – somonul, macroul, sardinele – este bogat în Omega-3. Unele plante conţin un alt tip de acid gras Omega-3, acid alfa-linolenic, pe care organismul îl poate transforma în DHA și EPA. Îl găsim în semințele de in, semințele de chia, nuci, semințele de dovleac și uleiul de rapiţă.

Acizii grași Omega-3 joacă roluri importante în funcționarea creierului, creșterea și dezvoltarea normală și în reducerea inflamației. Deficitul poate cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer, tulburări de dispoziție, artrită și multe altele. Suplimentele cu ulei de pește au fost promovate ca o modalitate ușoară de a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite