Acizii grași Omega-3 cu legături duble sunt acidul docosahexaenoic (DHA) și acidul eicosapentaenoic (EPA). Peștele mai gras – somonul, macroul, sardinele – este bogat în Omega-3. Unele plante conţin un alt tip de acid gras Omega-3, acid alfa-linolenic, pe care organismul îl poate transforma în DHA și EPA. Îl găsim în semințele de in, semințele de chia, nuci, semințele de dovleac și uleiul de rapiţă.

Acizii grași Omega-3 joacă roluri importante în funcționarea creierului, creșterea și dezvoltarea normală și în reducerea inflamației. Deficitul poate cauza o serie de probleme de sănătate, inclusiv boli cardiovasculare, unele tipuri de cancer, tulburări de dispoziție, artrită și multe altele. Suplimentele cu ulei de pește au fost promovate ca o modalitate ușoară de a…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: doc.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare