[ad_1]
Stiati ca lintea este unul dintre alimentele principale aflate in meniul celor care traiesc in asa-numitele „blue zones” – adica acele zone de pe glob in care populatia este cea mai longeviva?
Daca acest lucru nu va motiveaza suficient sa o consumati, sa mai spunem si ca ea are o concentratie extrem de ridicata de vitamine, minerale si proteine, si una scazuta de grasimi. Este bogata in fier, fosfor, mangan, molibden, potasiu, cupru, zinc, vitaminele B5, B6 si B9 (acid folic), si contine o cantitate mare de fibre.
Toate aceste calitati o recomanda pentru consumul frecvent, in diferite forme: supe, salate, tocanite, linte batuta.
Iata o reteta foarte rapida, care este potrivita si pentru post, fiind, in plus, un fel bine acceptat de copii:
Ingrediente 4 portii
- 1 cana (200 g) linte rosie…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: nutritie-si-stil-de-viata.ro
Autor: