[ad_1]
Leușteanul este o plantă perenă nativă regiunii mediteraneene a Europei de Sud și face parte din familia morcovilor, pătrunjelului și mărarului. Frunzele verde-închis ale leușteanului seamănă, în aspect, cu cele ale coriandrului proaspăt, în timp ce tulpina este adesea comparată cu cea a țelinei apio. Leușteanul are un miros puternic, iar gustul este deosebit de aromat.
Atât frunzele, cât și rădăcina și tulpina leușteanului sunt comestibile și folosite în diverse scopuri. Așadar, pe lângă mâncăruri, planta de leuștean este folosită pentru uleiuri esențiale, infuzii, tincture, decocturi, oțet și dropsuri.
Beneficiile pentru sănătate ale leușteanului
Leușteanul poate fi un diuretic extrem de eficient, grație acțiunii sale aquaretice (adică poate…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: doc.ro
Autor: