[ad_1]
Gheţarii din Groenlanda sunt contaminaţi cu mercur, iar acesta ajunge în oceane odată cu topirea gheţii.
Nivelul de mercur care se regăseşte în mod normal în natură este de 10 nanograme la un litru. În Groenlanda însă, expediţiile lui Jon Hawkings au descoperit că apa provenită din gheţari avea o concentraţie de 150 de naograme pe litru. Măsurătorile au fost făcute în 2012, în 2015 şi în 2018.
Problema este că gheţarii se topesc în ritm accelerat, iar acest mercur ajunge în apele oceanelor. Un întreg ecosistem este contaminat: mercurul ajunge în peşte, iar Groenlanda este unul dintre principalii furnizori de creveţi, halibut şi cod la nivel mondial.
Cum ne ferim de intoxicaţia cu mercur?
Trebuie să avem grijă la ce mâncăm. Mercurul poate ajunge şi…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: www.mediafax.ro
Autor: