Paine cu maia – o alternativa la painea cu drojdie din comert – folosita inca din cele mai vechi timpuri. Iata ce este maiaua si cum se obtine, precum si ce beneficii are painea cu maia.
Cuprins:
1. Ce este maiaua?
2. Cum se obtine maiaua?
3. Beneficii paine cu maia
Ce este maiaua?
Maiaua este folosita la prepararea aluaturilor cu faina – in special paine. Este un agent de fermentare si de dospire si contine drojdie salbatica. Maiaua pentru paine difera de maiaua pentru cozonac (aceasta din urma este dulce). In cazul drojdiei din comert vorbim de un proces de fermentatie alcoolica (mai rapida), in timp ce maiaua implica un proces de fermentatie lactica, mai lent. Maiaua pentru paine se obtine doar din apa si faina.
Drojdia salbatica este mai rezistenta la conditiile acide decat drojdia de panificatie. Acest lucru ii permite sa…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: