[ad_1]
Nautul apartine familiei leguminoaselor. Boabele de naut sunt o sursa buna de proteine vegetale, fibre, vitamine si minerale. Afla care sunt beneficiile nautului, valorile nutritionale, cate calorii are nautul si cum este bine sa prepari si sa mananci nautul.
Cuprins:
- Ce este nautul?
- Valorile nutritionale ale nautului
- Beneficiile nautului pentru sanatate
- Cum se prepara nautul?
- Retete cu naut
- Naut: contraindicatii
Ce este nautul?
Originar din zona Turciei de astazi, nautul (Cicer arietinum) s-a raspandit rapid in toata Asia Mica si India, apoi in Africa si Australia. Prin intermediul marilor navigatori fenicieni, cultura nautului a ajuns si in Europa. In Roma antica, lintea, nautul si mazarea erau foarte apreciate in alimentatie, fiind consumate de obicei de catre familiile aristocratice. Cu timpul, culturile de leguminoase au…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: