[ad_1]
Rubarba sau revent – o „leguma regala”, foarte apreciata in gastronomia britanica si germana, cunoscuta si in tara noastra, mai ales in Ardeal. Insa cu totii ar trebui sa profitam in lunile de vara de nutrientii care se ascund in tijele pline de culoare ale rubarbarului. Iata care sunt avantajele consumului de rubarba, dar si riscurile. Descopera si cateva retete sanatoase, usor de preparat.
Cuprins:
- Ce este rubarba?
- Cum se consuma rubarba?
- Retete cu rubarba
- Utilizari medicinale si proprietatile rubarbei
- Beneficiile rubarbei
- Riscuri si contraindicatii
Ce este rubarba?
Rubarba (Rheum palmatum) – cunoscuta si ca rubarbar, rabarbar, rabarbura sau revent – este o planta utilizata atat in gastronomie, cat si in fitoterapie. Considerata deopotriva leguma si fruct, este extrem de versatila, daca ne gandim ca poate fi inclusa…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: