Aspartamul este un indulcitor artificial utilizat pe scara larga in alimentatie, mai ales in produsele light si bauturile carbogazoase fara zahar. Aflati din materialul urmator ce efecte si riscuri are aspartamul (E 951) asupra sanatatii.

Cuprins:

  1. Ce este aspartamul?
  2. Utilizarea aspartamului in alimentatie
  3. Care sunt efectele aspartamului?
  4. Riscuri pentru sanatate
  5. Sfaturi pentru a evita consumul de aspartam

Ce este aspartamul?

Aspartamul este un indulcitor artificial (inlocuitor al zaharului) intalnit frecvent si utilizat in multe alimente si bauturi cu continut scazut de calorii. Se spune ca aspartamul are un gust de aproximativ 200 de ori mai dulce decat zaharul, ceea ce inseamna ca nu este necesar sa fie adaugat in produse, decat daca este gatit sau incalzit, insa in aceste cazuri isi pierde din gustul dulce.

Aspartamul (aspartam…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor:

Website design • Ecommerce website design • Wordpress website design • Web design Timisoara • https://webage.ro

Știri imobiliare