[ad_1]
Catina este folosita ca remediu pentru prevenirea unor probleme de sanatate datorita proprietatilor sale – antioxidante, antiinflamatorii, imunostimulatoare. Iata ce beneficii are si cum se consuma.
Cuprins:
1. Ce este catina?
2. Compozitie nutritionala
3. Beneficii catina
4. Posibile efecte secundare
5. Catina – alegere si consum
Ce este catina?
Catina (Hippophae rhamnoides) este un remediu folosit pentru numeroase probleme medicale, reprezentand mici boabe galben-portocalii. E numita si „ginseng romanesc” si energizeaza organismul, avand si rol imunostimulator, antiinflamator si antioxidant. Frunzele sunt de culoare gri-argintii. Arbustul este util pentru ca ajuta la prevenirea eroziunii solului datorita radacinilor sale si capacitatii de a fixa azot si alti nutrienti.
Boabele sunt folosite pentru a produce suc de catina, ceai…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: