AcasăCategorii BoliBoli autoimuneBoala celiaca – intoleranta la gluten

Boala celiaca – intoleranta la gluten

[ad_1]

Boala celiaca este o boala inflamatorie autoimuna a intestinului subtire, declansata de ingestia glutenului. Aflati mai multe despre intoleranta la gluten din materialul urmator.

Cuprins:

  1. Ce este boala celiaca?
  2. Ce este glutenul?
  3. Cauze
  4. Simptome
  5. Diagnostic
  6. Tratament
  7. Alimente care contin gluten
  8. Recomandari pentru celiaci

Ce este boala celiaca?

Boala celiaca (celiachia) este o tulburare determinata de reactia organismului la consumul de alimente ce contin gluten. Aceasta afecteaza persoanele cu o anumita predispozitie genetica si, de cele mai multe ori, are debutul in copilarie. Boala celiaca este cauzata de intoleranta la gliadina, cea mai toxica parte componenta a glutenului. Aceasta proteina se gaseste in grau, orz, secara si uneori ovaz. Primele simptome includ diaree cronica, pierderea in greutate si oboseala, boala putand…

Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite