[ad_1]
Ghimbirul nu ofera doar o aroma unica si placuta preparatelor, dar poate avea si numeroase beneficii pentru sanatate.
Cuprins:
1. Ce este ghimbirul?
2. Alegere si utilizare
3. Beneficiile ghimbirului
4. Posibilele efecte adverse
Ce este ghimbirul?
Ghimbirul este un aliment aromat si usor picant, ce confera un gust deosebit si o aroma specifica. Are o textura ferma, striata, pulpa fiind galbuie, alba sau uneori rosiatica, in functie de tip. Este acoperit cu o coaja maronie care poate fi groasa sau mai subtire, in functie de momentul recoltarii.
Are un indice glicemic scazut si contine putine calorii. Aroma ghimbirului este descrisa ca fiind dulce si piperata, cu aroma picanta proeminenta datorita prezentei gingerolului si cetonelor.
Pana in prezent, cercetatorii au identificat 115 componente chimice intr-o varietate de tipuri de ghimbir…
Citește aici tot articolul
[ad_2]
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: