Bun găsit! Poate știți deja că medicii recomandă să consumăm măcar 5 porții de fructe și legume variate zilnic. Dar pentru ca acestea să fie pline de nutrienți, este necesar să le depozităm corespunzător. Iată cum ar trebui să păstrăm fructele și legumele pentru ca ele să își păstreze prospețimea!
Majoritatea fructelor și legumelor nu se țin la frigider! Roșiile, castraveții și ardeiul gras își păstrează mai bine savoarea și nutrienții la temperatura camerei. Țelina, morcovii, varza, conopida și broccoli pot fi păstrate în frigider în cutii speciale, unde temperatura este puțin mai ridicată decât pe rafturi.
Unele fructe și legume precum bananele, caisele, pepenele galben, perele, mango și roșiile emană etilenă după ce se coc și nu trebuie să stea lângă mere, pepene verde, vinete,…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.hellosanatate.ro
Autor: