OncoExpertAi.com - Analize Oncologice
AcasăLife styleNutrițieDespre cartofi prăjiți, mujdei și vin fiert - VIDEO

Despre cartofi prăjiți, mujdei și vin fiert – VIDEO


Invitatul Luanei din această emisiune, Dan C. Vodnar, profesor universitar doctor, ne spune mai multe despre combinațiile sănătoase de mâncare, dar și despre beneficiile anumitor alimente.

De ce este usturoiul făcut mujdei atât de aromat?

Aroma puternică a usturoiului este dată de un compus, numit alicină, care conține sulf. Acest compus este înmagazinat în celulele care formează usturoiul și, prin urmare, în momentul în care este mărunțit, aroma puternică este eliberată. Cu toate acestea, o observație interesantă este că usturoiul făcut mujdei este mai aromat decât cel preparat termic. De ce se întâmplă acest lucru? Deoarece căldura, mai exact o temperatură de peste 60 de grade Celsius provoacă deteriorarea compușilor aromatici din usturoi. În același timp, nivelul de aromă este influențat de…

Citește aici tot articolul

Articol publicat pe: www.hellosanatate.ro
Autor:

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite