
Nutriţionistul Adina Rusu spune că alimentele au un rol important pentru o bună imunitate în sezonul rece.
Ea vine cu o serie de sfaturi legate de alimentaţie pentru ca organismul să fie pregătit să facă faţă provocărilor din această perioadă a anului.
„Micronutrienţii precum vitamina C, vitamina D, vitamine din complexul B, seleniul şi zinc ajută la obţinerea unui răspuns imunitar mai bun, atât în ceea ce priveşte imunitatea înnăscută, cât şi în ceea ce priveşte răspunsul imunitar dobândit. De asemenea, acizii graşi esenţiali Omega-3 au, la rândul lor, o mare importanţă pentru un răspuns imunitar echilibrat. În timp ce vitamina D se sintetizează, în principal, în piele, sub acţiunea razelor de soare, toţi ceilalţi nutrienţi menţionaţi pot fi obţinuţi în cantităţi optime din alimente”,…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.agerpres.ro
Autor: