Pandemia în creștere – Diabetul este una dintre cele mai rapide crize de sănătate ale secolului. Potrivit statisticilor CDC, 37,3 milioane de oameni au diabet (11,3% din populația SUA). Alți 8,5 milioane de oameni (23,0% din adulți) nu sunt diagnosticați. Acest lucru înseamnă că una din patru persoane are diabet și nici măcar nu știu! Organizația Mondială a Sănătății prezintă niște statistici alarmante. Există 422 de milioane de diabetici în întreaga lume, în creștere constantă în ultimele decenii. Încărcătura financiară a diabetului este și ea uriașă, estimată la ultimul recensământ la 325 de miliarde de dolari. Luptăm o bătălie pierdută? În ciuda eforturilor noastre de educare alimentară și de administrare a medicamentelor, ratele de boală continuă să crească. Ce pierdem? Ar putea fi că am abordat greșit această afecțiune complexă. De-a lungul timpului, am folosit un model centrat pe carbohidrați pentru tratarea diabetului. Ne concentrăm pe reducerea aportului de zahăr. Și are sens, la prima vedere. Diabetes Mellitus înseamnă literalmente „dulce ca mierea”, „trec prin”. Corpul luptă să metabolizeze carbohidrații (zahărul) din dieta noastră. Ca rezultat, zahărul crește în sânge la niveluri toxice. Apoi este „eliminat” prin urină. Este ușor să credem că zahărul este de vină. Dar pentru a vindeca orice boală, trebuie să știm mai întâi cauza. Adevărata cauză a diabetului – o dietă bogată în grăsimi O examinare a peste 100 de ani de evidențe nutriționale indică un alt vinovat. Vinovatul nu este zahărul, ci grăsimile. O dietă bogată în grăsimi poate fi cauza reală a diabetului de tip 2 și, prin urmare, cheia pentru vindecare. Există sute de studii care susțin acest lucru. Dar să ne concentram doar pe 4 studii, care datează din anii 1920 până în prezent. Nutriția bazată pe dovezi indică o dietă săracă în grăsimi ca cheie pentru inversarea diabetului. 1927, Compararea dietelor bogate în grăsimi și carbohidrați în testarea glucozei Un grup de tineri, studenți în medicină și sănătoși, a fost împărțit la întâmplare și a fost plasat pe o dietă specifică timp de 2 zile. Grupul cu conținut ridicat de proteine a consumat doar carne slabă și albușuri de ou. Grupul cu conținut ridicat de grăsimi a consumat ulei de măsline, unt, maioneză și frișcă. Grupul cu conținut ridicat de carbohidrați a fost limitat la zahăr alb, bomboane, prăjituri, pâine albă, cartofi, siropuri, banane, orez și ovăz. A treia zi, fiecare grup a băut o soluție concentrată de glucoză (o provocare cu glucoză). Rezultatele au fost fabuloase! Măsurătorile au avut loc la intervale de 30, 60 și 120 de minute. Glicemia fiecărei persoane din grupul cu conținut ridicat de grăsimi a rămas mai mare de 140 mg/dL (normal este între 80 și 140 mg/dL) după 120 de minute. Grupul cu conținut ridicat de proteine a experimentat creșteri, dar nu atât de mari ca grupul cu conținut ridicat de grăsimi. În cele din urmă, grupul cu conținut ridicat de carbohidrați a avut cele mai bune niveluri de glicemie, toate rămânând între 80 și 140 mg/dL după 120 de minute. Ce înseamnă asta? O dietă bogată în grăsimi, nu în carbohidrați, ne va face să luptăm pentru a metaboliza zahărul. 1955, 80 de pacienți diabetici pe diete cu conținut scăzut de grăsimi 80 de diabetici insulinodependenți au fost plasați pe o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și bogată în carbohidrați. Dieta a constat în 20 până la 30 de grame de grăsime și 120 până la 150 de grame de proteine. Restul caloriilor lor proveneau din surse bogate în carbohidrați, alimente pe care diabeticilor li se spune în mod obișnuit să le evite. Din nou, rezultatele au fost uluitoare. După trei până la șase săptămâni, 63% dintre pacienți au devenit non-diabetici. După optsprezece săptămâni, acest număr a crescut la 80%. 1958, Dr. Kempner’s Rice Fruit diet Încercând să inverseze hipertensiunea, Dr. Kempner și-a pus pacienții pe o dietă bazată pe orez și fructe. În proces, s-a întâmplat ceva uimitor. Cei care aveau diabet în timp ce mâncau această dietă, natural săracă în grăsimi, au experimentat o inversare a diabetului lor. Conform înțelepciunii convenționale, o dietă bazată doar pe carbohidrați ar trebui să agraveze diabetul. Dar, de fapt, s-a întâmplat tocmai invers. 2008, Dieta vegana săracă în grăsimi a Dr. Neal Barnard versus dieta diabetică convențională, săracă în carbohidrați Acest studiu a comparat o dietă vegană săracă în grăsimi cu o dietă diabetică convențională, săracă în carbohidrați. Participanții au fost urmăriți timp de 74 de săptămâni. Cei din grupul cu conținut scăzut de grăsimi au avut reduceri mai mari ale A1C, comparativ cu cei care urmează ghidurile Asociației Americane de Diabet. Și multe altele … Acestea sunt doar câteva dintre numeroasele studii experimentale care expun legătura lipsă dintre această pandemie de diabet și grăsime. Abordarea conținutului de grăsimi din dieta noastră poate fi cheia pentru schimbarea lucrurilor. Unul dintre cele mai mari studii nutriționale, studiul EPIC (Investigația Europeană Prospectivă asupra Cancerului și Nutriției) stabilește puternic această conexiune. Au fost implicați 500.000 de participanți și 12 ani de date. Cercetarea a fost clară: înlocuirea a 5% din grăsimile saturate cu fructoză (din fructe sau surse rafinate) reduce riscul de diabet cu 30%! Chiar și pași mici în direcția corectă pot face o diferență semnificativă. O notă personală Dacă ne așteptăm vreodată să vedem o scădere a ratei diabetului, conexiunea cu grăsimile nu poate fi ignorată. A venit vremea să acceptăm și să răspândim adevărul. O dietă săracă în grăsimi bogată în carbohidrați sănătoși poate duce la inversarea diabetului. Am experimentat personal acest lucru cu soția mea. Ea a suferit de diabet timp de 8 ani. După doar 6 săptămâni de dietă cu conținut scăzut de grăsimi și bazată pe plante integrale, ea a renunțat complet la medicamente! Nu ne putem permite să închidem ochii în fața faptelor. Mai
Pot fi vindecată diabetul? O sută de ani de dovezi nutritive arată calea!
By dradion
0
RELATED ARTICLES
Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.
Calculator calorii pentru slăbire
Calculator calorii pentru slăbire
Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?
Cât costă un implant dentar?
Cât costă un implant dentar?
Teste psiho și de personalitate
Test de inteligență emoțională
Test de comunicare asertivă
Test de stabilire a rolului în echipă
Test tulburare depresivă majoră
Test de personalitate Cattell
Test de personalitate adolescenţi
Test de personalitate
Test de aptitudini profesionale
Test de anxietate online
Test evaluare personală
Test de sănătate mentală online
Test de sinceritate online
Test de integritate online
Test de încredere