Vinetele sunt folosite în multe feluri de mâncare din întreaga lume. Deși adesea sunt considerate o legumă , sunt din punct de vedere tehnic un fruct, deoarece cresc dintr-o plantă cu flori și conțin semințe.
Există multe soiuri care variază ca mărime și culoare. Și în timp ce vinetele cu o coajă violet intens sunt cele mai comune, ele pot fi roșii, verzi sau chiar negre. Pe lângă faptul că aduc o textură unică și o aromă ușoară rețetelor, vinetele au o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.
Vinetele, beneficii surprinzătoare pentru sănătate
Vinetele sunt un aliment bogat în nutrienți, ceea ce înseamnă că au o cantitate semnificativă de vitamine, minerale și fibre în puține calorii. În 82 de grame de vinete crude găsim următorii nutrienți:
- Calorii: 20
- Carbohidrați: 5…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: www.avantaje.ro
Autor: