Castaele sunt sursă de vitamine, minerale şi antioxidanţi. De exemplu, 10 castane coapte şi descojite au aproximativ 200 de calorii, patru grame de fibre şi aproape trei grame de proteine. Totodată, asigură 50% din doza zilnică de cupru, 45% din necesarul zilnic de magneziu şi 25% din doza zilnică recomandată de vitamina B6. Comparate cu nucile, la aceeaşi cantitate, castanele au mai puţine calorii, deoarece conţin mai puţine grăsimi.
De ajutor pentru cardiaci
De gustul inconfundabil al castanelor coapte se poate bucura oricine, în special cardiacii. Acestea au în componenţa lor acid galic şi elagic, două substanţe antioxidante care protejează inima de stresul oxidativ şi, astfel, este redus riscul de infarct de miocard. Castanele sunt şi o bună sursă de potasiu, acoperind aproximativ 11% din…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: adevarul.ro
Autor: