Rădăcinoasă pe care o consumăm adesea sub formă de salate, ridichea neagră este valorificată şi în fitoterapie. Această rădăcinoasă şi-a dovedit beneficiile în susţinerea sănătăţii ficatului, iar calităţile nu se opresc aici.
Orginară din Asia, ridichea neagră conţine, printre altele, vitamina C (6,4 – 23 mg la 100 g de produs crud), vitamina B9 (36 mcg/100 g), calciu (53 mg/100 g), fier (1,5 mg/100 g) şi potasiu (312 mg/100 g). De asemenea, este sursă de polifenoli antioxidanţi şi de compuşi cu acţiune detoxifiantă, antiseptică, antibacteriană şi anticancerigenă. O cură cu ridiche neagră, consumată sub formă de salată sau suc, este benefică oricând, dar mai ales după…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: clicksanatate.ro
Autor:
