Ceaiul de Kombucha este o bautura usor acidulata obtinuta prin fermentare. Iata care este metoda de preparare, posibilele beneficii pentru sanatate, precum si riscuri asociate.
Cuprins:
1. Ce este ceaiul de Kombucha?
2. Cum se obtine ceaiul de kombucha?
3. Beneficii posibile
4. Riscuri posibile
Ce este ceaiul de Kombucha?
Kombucha reprezinta o bautura fermentata, usor acidulata, cu gust dulce-acrisor, preparata cu ceai. Este numita „ceai de kombucha” pentru a se distinge de cultura de bacterii numita la fel. Se obtine din fermentarea ceaiului si are la baza ingrediente ca zahar, ceai verde sau negru, impreuna cu ciuperca de kombucha numita si „cultura mama”. Acestea se lasa la fermentat timp de cateva zile. Kombucha reprezinta o colonie de 12 specii de microorganisme benefice ce convietuiesc in simbioza. Produsul final este o…
Citește aici tot articolul
Articol publicat pe: sfaturimedicale.ro
Autor: