AcasăSănătateBenralizumab permite reducerea treptată a corticosteroizilor inhalatori pentru pacienții cu astm

Benralizumab permite reducerea treptată a corticosteroizilor inhalatori pentru pacienții cu astm

Benralizumab permite reducerea treptată a corticosteroizilor inhalatori pentru pacienții cu astm

Tratamentul cu Benralizumab (Fasenra) permite reducerea utilizării corticosteroizilor inhalaţi fără compromiterea controlului simptomelor în cazul pacienţilor cu astm eosinofilic sever

MILANO – Studiul randomizat de fază IV SHAMAL a demonstrat că Benralizumab (Fasenra) permite pacienţilor cu astm eosinofilic sever să reducă doza de corticosteroizi inhalatori fără a compromite controlul simptomelor. După 32 de săptămâni, 92% dintre pacienţii care au primit anticorpul monoclonal, împreună cu reducerea planificată a dozei înalte de corticosteroizi inhalatori şi formoterol, au reuşit să scadă dozajul, conform rezultatelor prezentate de David J. Jackson, MD, de la King’s College London, în cadrul Congresului anual al Societăţii Europene de Respiraţie.

Aceste beneficii s-au menţinut şi la săptămâna 48, în perioada de menţinere a studiului, cu încă 1,7% dintre pacienţi în scădere a dozei de corticosteroizi inhalatori/formoterol şi doar 2,5% care au necesitat creşterea dozei. Exacerbările au fost rare, apărând în 8% din cazurile de reducere a dozei datorită intervenţiei medicale, în comparaţie cu 2,3% în grupul de control…

Beneficiile utilizării Benralizumab

Astmul eosinofilic sever poate fi o afecţiune debilitantă, care necesită administrarea constantă a corticosteroizilor inhalatori pentru controlul simptomelor. Cu toate acestea, Benralizumab oferă o alternativă promiţătoare prin capacitatea sa de a reduce dozajul de corticosteroizi inhalatori fără a afecta controlul simptomelor.

Studiul SHAMAL a demonstrat că 92% dintre pacienţi au reuşit să reducă dozajul de corticosteroizi inhalatori după 32 de săptămâni de tratament cu Benralizumab. Acest lucru aduce numeroase avantaje pacienţilor, precum:

  • Reducerea efectelor secundare: Corticosteroizii inhalatori pot avea numeroase efecte secundare neplăcute, cum ar fi creşterea greutăţii corporale, osteoporoza şi creşterea riscului de infecţii. Prin reducerea dozei, pacienţii pot limita aceste efecte nedorite.
  • Economii financiare: Corticosteroizii inhalatori sunt uneori costisitori şi necesită o utilizare continuă pe termen lung. Prin reducerea dozei, pacienţii pot economisi bani în timp.
  • Mai multă flexibilitate: Reducerea dozei de corticosteroizi inhalatori poate oferi pacienţilor o flexibilitate crescută în gestionarea zilnică a tratamentului lor. Aceasta poate include posibilitatea de a face pauze mai scurte între doze, fără a afecta controlul simptomelor.

Rezultatele studiului SHAMAL

Studiul SHAMAL a fost un studiu randomizat de fază IV care a urmărit eficacitatea Benralizumab în reducerea dozei de corticosteroizi inhalatori la pacienţii cu astm eosinofilic sever. Rezultatele au fost impresionante, evidenţiind următoarele aspecte:

  • 92% dintre pacienţi au reuşit să reducă dozajul de corticosteroizi inhalatori după 32 de săptămâni;
  • La săptămâna 48, 1,7% dintre pacienţi au continuat să reducă doza, iar doar 2,5% au avut nevoie de creşterea dozei;
  • Exacerbările au fost rare, apărând în doar 8% din cazuri.

Aceste rezultate indică faptul că Benralizumab este un tratament eficient pentru pacienţii cu astm eosinofilic sever, oferindu-le posibilitatea de a reduce utilizarea corticosteroizilor inhalatori fără a compromite controlul simptomelor.

Concluzie

Studiul SHAMAL a adus dovezi solide privind eficacitatea Benralizumab în reducerea dozei de corticosteroizi inhalatori la pacienţii cu astm eosinofilic sever. Această descoperire deschide noi perspective în tratamentul astmului şi oferă pacienţilor un plus de confort şi flexibilitate în gestionarea bolii lor.

În concluzie, utilizarea Benralizumab poate fi beneficială pentru pacienţii cu astm eosinofilic sever, permiţându-le să reducă doza de corticosteroizi inhalatori fără a compromite controlul simptomelor. Această alternativă terapeutică oferă multiple avantaje, precum reducerea efectelor secundare, economii financiare şi flexibilitate crescută în gestionarea tratamentului.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite