Acas─â╚śtiri generaleF.D.A. Aprob─â Noi Doze Anti-Covid! ­čîč

F.D.A. Aprob─â Noi Doze Anti-Covid! ­čîč
Article in Romanian

Manager autorizat de S─ân─âtate ╚Öi Siguran╚Ť─â: Noile doze de vaccin Covid vor fi disponibile ├«n cur├ónd!

Administra╚Ťia pentru Alimente ╚Öi Medicamente (FDA) a aprobat luni o nou─â serie de doze de vaccin Covid, care vor fi disponibile ├«mpreun─â cu vaccinul antigripal sezonier ╚Öi cu vaccinurile pentru protec╚Ťia sugariilor ╚Öi a adul╚Ťilor ├«n v├órst─â ├«mpotriva R.S.V., un virus respiratoriu poten╚Ťial letal.

CDC va lua o decizie privind administrarea noilor doze

Se a╚Öteapt─â ca Centrul pentru Controlul ╚Öi Prevenirea Bolilor (CDC) s─â organizeze mar╚Ťi o ├«nt├ólnire consultativ─â pentru a discuta despre cine ar trebui s─â primeasc─â noile doze, dezvoltate de Pfizer-BioNTech ╚Öi Moderna. Dup─â o decizie final─â a directorului CDC, milioane de doze vor fi livrate ├«n c├óteva zile farmaciilor, clinicilor ╚Öi sistemelor de s─ân─âtate din ├«ntreaga ╚Ťar─â.

Măsuri preventive pentru un iarnă cât mai sănătoasă

Pe m─âsur─â ce num─ârul cazurilor de Covid cre╚Öte, combina╚Ťia dintre vaccinuri ╚Öi alte m─âsuri preventive ar putea indica faptul c─â aceasta va fi prima iarn─â din deceniul curent ├«n care spitalele nu vor fi cople╚Öite de pacien╚Ťi. Cu toate acestea, o iarn─â s─ân─âtoas─â este departe de a fi o certitudine: ├«n ultimul an, vaccinul actualizat ├«mpotriva Covid-19 a ajuns doar la…

Protec╚Ťie ├«mbun─ât─â╚Ťit─â ├«mpotriva variantei Delta

Odat─â cu apari╚Ťia variantei Delta, este absolut necesar ca eforturile noastre de vaccinare s─â fie sus╚Ťinute ╚Öi consolidare. Aceast─â nou─â rund─â de doze suplimentare a vaccinului Covid-19 este un r─âspuns la cre╚Öterea num─ârului de cazuri ╚Öi la evolu╚Ťia virusului. Noile vaccinuri de rapel dezvoltate de Pfizer-BioNTech ╚Öi Moderna sunt concepute pentru a oferi o protec╚Ťie mai puternic─â ╚Öi mai eficient─â ├«mpotriva tulpinii circulante a virusului.

Studiile recente au demonstrat c─â persoanele care au primit vaccinul de rapel au prezentat o reducere semnificativ─â a riscului de infectare ╚Öi a gravit─â╚Ťii simptomelor ├«n cazul infect─ârii. Astfel, aceste doze suplimentare vor ajuta la ╚Ťinerea sub control a pandemiei ╚Öi la evitarea unor cazuri severe de Covid-19.

M─âsurile de preven╚Ťie trebuie respectate ├«n continuare

De╚Öi disponibilitatea noilor doze de vaccin reprezint─â un pas important ├«n direc╚Ťia protej─ârii popula╚Ťiei ├«mpotriva Covid-19 ╚Öi a tulpinilor circulante, este esen╚Ťial s─â continu─âm s─â respect─âm m─âsurile de preven╚Ťie.

  • S─â purt─âm m─â╚Öti ├«n spa╚Ťiile interioare aglomerate sau ├«n cazul ├«n care distan╚Ťarea fizic─â nu este posibil─â.
  • S─â ne sp─âl─âm pe m├óini frecvent cu ap─â ╚Öi s─âpun sau s─â folosim dezinfectan╚Ťi pe baz─â de alcool.
  • S─â ne vaccin─âm ├«mpotriva gripei sezoniere, pentru a reduce riscul de a contracta simultan Covid-19 ╚Öi gripa.
  • S─â evit─âm aglomer─ârile ╚Öi s─â ne ferim de contactul prelungit cu persoanele infectate sau simptomatice.
  • S─â respect─âm regulile ╚Öi recomand─ârile autorit─â╚Ťilor de s─ân─âtate public─â.

Dac─â ne angaj─âm cu to╚Ťii s─â respect─âm aceste m─âsuri, putem reduce r─âsp├óndirea virusului ╚Öi putem contribui la protejarea comunit─â╚Ťii noastre. Vaccinarea r─âm├óne cea mai eficient─â modalitate de a preveni ├«mboln─âvirile severe ╚Öi complica╚Ťiile asociate Covid-19.

Concluzii

Acord├ónd aten╚Ťie tuturor aspectelor men╚Ťionate mai sus ╚Öi respect├ónd m─âsurile de preven╚Ťie, putem diminua riscul de infectare ╚Öi putem contribui la limitarea impactului pandemiei asupra popula╚Ťiei. Administrarea noilor doze de vaccin reprezint─â un pas important ├«n direc╚Ťia dep─â╚Öirii crizei sanitare actuale. Este esen╚Ťial ca toat─â lumea s─â fie informat─â ╚Öi s─â se implice activ ├«n reducerea riscului de ├«mboln─âvire ╚Öi ├«n protejarea propriei s─ân─ât─â╚Ťi ╚Öi a celorlal╚Ťi.


RELATED ARTICLES
chatbot

Discut─â online cu asisten╚Ťii no╚Ötri virtuali. ├Äntreab─â ╚Öi prime╚Öte r─âspunsuri la ├«ntreb─ârile tale.

Calculator calorii pentru sl─âbire

Calculator calorii pentru sl─âbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite