AcasăȘtiri generaleAvorturile au crescut în SUA în 2023, arată datele. Descoperă schimbările pe...

Avorturile au crescut în SUA în 2023, arată datele. Descoperă schimbările pe state.

Avorturile au crescut în SUA în 2023, arată datele. Descoperă schimbările pe state.

Ritmul actual de avorturi în Statele Unite: o analiză a primelor șase luni ale anului 2023

Sursă: Institutul Guttmacher

Notă: Datele compară perioada ianuarie-iunie 2023 cu o perioadă de șase luni din 2020.

Numărul avorturilor legale probabil a crescut în Statele Unite în primele șase luni ale anului în comparație cu 2020, după cum arată o analiză a estimărilor recente, pe măsură ce statele cu legi mai permisive privind avortul au atras pacienți din statele în care avortul este interzis, iar accesul la pastilele de avort prin telemedicină a continuat să se extindă.

Un nou studiu realizat de Institutul Guttmacher oferă cea mai recentă perspectivă asupra avorturilor legale de la decizia Dobbs a Curții Supreme anul trecut, care a perturbat accesul la avort în întreaga țară și a permis mai mult de o duzină de state să interzică sau să restricționeze procedura.

Datele sugerează că mii de femei au trecut peste granițele statelor pentru a obține un avort, în fața restricțiilor impuse în propriile lor state. De asemenea, indică o creștere a numărului de avorturi printre…

Contextul avorturilor legale în Statele Unite

În cadrul discuțiilor despre avort și drepturile reproductive în Statele Unite, este important să fim conștienți de evoluția legislației și a accesului la avort în diferite perioade. Recent, Institutul Guttmacher a realizat un nou studiu care analizează situația actuală a avorturilor legale în țară.

Creșterea avorturilor în primele șase luni ale anului 2023

Potrivit datelor analizate, în primul semestru al anului 2023 numărul avorturilor legale în Statele Unite a crescut semnificativ în comparație cu aceeași perioadă a anului 2020. Această creștere se datorează mai multor factori, inclusiv legilor mai permisive privind avortul adoptate de anumite state în ultimul timp.

Migrarea femeilor pentru a obține avorturi

Datele oferite de Institutul Guttmacher arată că mii de femei au fost nevoite să călătorească în alte state pentru a obține un avort. Aceasta se datorează restricțiilor impuse în propriile lor state, care le-au limitat accesul la serviciile de avort. Astfel, femeile au trecut peste granițe în căutarea unui avort sigur și legal.

Impactul deciziei Dobbs asupra accesului la avort

Decizia Dobbs a Curții Supreme a creat o schimbare semnificativă în ceea ce privește accesul la avort în Statele Unite. Mai mult de o duzină de state au introdus legi care interzic sau restricționează în mod semnificativ procedura de avort. Această decizie a dus la o migrare a femeilor către statele care permit în continuare avortul și la o creștere a numărului de avorturi la nivel național.

Pastilele de avort prin telemedicină

Un aspect important al creșterii avorturilor legale este extinderea accesului la pastilele de avort prin telemedicină. Această metodă oferă posibilitatea femeilor de a obține pastilele de avort și de a primi asistență medicală de la distanță, ceea ce contribuie la reducerea barierei geografice și la creșterea accesibilității serviciilor de avort.

Concluzii

Datele furnizate de Institutul Guttmacher arată că avorturile legale au înregistrat o creștere semnificativă în primele șase luni ale anului 2023 în Statele Unite. Aceasta se datorează combinării mai multor factori, cum ar fi legile mai permisive privind avortul în anumite state și accesul sporit la pastilele de avort prin telemedicină. Această situație evidențiază necesitatea continuării dezbaterii asupra drepturilor reproductive și a accesului la servicii de avort sigure și legale în întreaga țară.

Sursa: Guttmacher Institute

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite