AcasăȘtiri generaleEpilarea definitivă și alunițele: da sau nu?

Epilarea definitivă și alunițele: da sau nu?

Epilarea definitivă și alunițele: da sau nu?

Ziarul Sănătatea: Doamna prof. Ianoși, poate afecta epilarea definitivă alunițele?

Prof. univ. dr. Simona Ianoși- Centrul Medical Dr. Ianoși: Da, epilarea definitivă vă poate afecta alunițele. Alunițele conțin celule hiperpigmentate, care conțin întotdeauna cantități mai mari de melanină decât pielea din jur. Când laserul este aplicat la nivelul pielii, raza acestuia este absorbită de pigment, fapt ce poate conduce la arderea pielii.
Tocmai de aceea, este bine ca epilarea definitivă să se facă în Centre Dermatologice unde terapeutul dumneavoastră va acorda întotdeauna un plus de atenție alunițelor și le va acoperi pentru a evita deteriorarea acestora.

Ziarul Sănătatea: Este valabil și în cazul tatuajelor?

Prof. Univ. Dr. Simona Ianoși- Centrul Medical Dr. Ianoși:
În cazul tatuajelor…

Affectarea Alunițelor în timpul Epilării Definitive

Epilarea definitivă este o procedură populară în eliminarea părului nedorit, dar mulți oameni se întreabă dacă poate afecta alunițele de pe corp. Într-un interviu pentru Ziarul Sănătatea, profesoara universitară dr. Simona Ianoși, de la Centrul Medical Dr. Ianoși, clarifică această întrebare și prezintă informații importante despre acest subiect.

Alunițele și riscul la epilare definitivă

Alunițele sunt cunoscute pentru concentrația lor mai mare de melanină, ceea ce le face mai întunecate decât pielea din jur. În timpul procedurii de epilare definitivă cu laser, raza laserului poate fi absorbită de pigmentul prezent în alunițe, ceea ce poate duce la arderea pielii.

Profesoara Simona Ianoși subliniază importanța de a alege un centru dermatologic de încredere pentru a beneficia de serviciile de epilare definitivă. În astfel de centre, terapeuții specializați acordă o atenție sporită alunițelor și le acoperă pentru a proteja aceste zone sensibile de deteriorare în timpul procedurii.

Tatuajele și epilarea definitivă

În ceea ce privește tatuajele, profesoara Ianoși explică că riscul este similar. Odată cu aplicarea laserului asupra tatuajelor, celulele pigmentare din piele pot absorbi energia, ceea ce poate duce la deteriorarea sau decolorarea tatuajului.

Este important să consultati un specialist înainte de a vă decide să începeți procedura de epilare definitivă dacă aveți tatuaje sau alunițe în zonele de tratament. Un profesionist va putea evalua riscurile și vă va oferi soluții adecvate pentru a proteja aceste zone sensibile și a obține rezultatele dorite fără efecte secundare nedorite.

Concluzie

Epilarea definitivă este o metodă eficientă de îndepărtare a părului nedorit, dar este important să fiți conștienți de potențialul impact asupra alunițelor și tatuajelor. Consultați un specialist înainte de a vă decide să începeți procedura pentru a obține cele mai bune rezultate și pentru a proteja sănătatea și aspectul estetic al pielii dumneavoastră.

Alegeți întotdeauna un centru de încredere și asigurați-vă că terapeutul dumneavoastră este bine pregătit și conștient de specificul alunițelor și tatuajelor. În acest fel, puteți obține rezultatele dorite fără compromisuri asupra aspectului estetic al pielii.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite