AcasăSănătateAdăugarea Regorafenib în tratamentul de primă linie, o opțiune 'promițătoare' în cancerul...

Adăugarea Regorafenib în tratamentul de primă linie, o opțiune ‘promițătoare’ în cancerul gastric.

Adăugarea Regorafenib în tratamentul de primă linie, o opțiune ‘promițătoare’ în cancerul gastric.

Un nou studiu promite activitate promițătoare în tratarea cancerului esofagogastic metastatic

Conform cercetărilor, adăugarea regorafenib (Stivarga) la un regim standard de chimioimunoterapie în linia întâi pentru cancerul esofagogastric metastatic HER2-negativ a arătat o activitate „promițătoare” într-un studiu de fază II cu un singur braț.

Printre cei 35 de pacienți evaluați tratați cu inhibitorul de tirozin kinază (TKI) în asociere cu nivolumab (Opdivo) și chimioterapie FOLFOX, 25 (71%, 95% CI 54-85) au rămas fără progresie la 6 luni, îndeplinind astfel endpoint-ul principal al studiului, au raportat cercetătorii condusi de dr. Yelena Janjigian, de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York City, în Lancet Oncology.

La o medie de urmărire de 18 luni, supraviețuirea fără progresie mediană a ajuns la 13.0 luni (95% CI 7.6-not reached), iar supraviețuirea fără progresie la 12 luni…

Descoperirea unei noi opțiuni de tratament pentru cancerul esofagogastic metastatic

Un studiu recent a adus o veste promițătoare pentru pacienții diagnosticați cu cancer esofagogastic metastatic HER2-negativ. Cercetătorii au constatat că adăugarea regorafenib (Stivarga) la un regim standard de chimioimunoterapie în linia întâi a demonstrat o activitate promițătoare în tratarea acestei afecțiuni.

Cercetare și rezultate

Studiul a inclus 35 de pacienți evaluați tratați cu regorafenib, nivolumab și chimioterapie FOLFOX. Dintre aceștia, 71% (95% CI 54-85) au rămas fără progresie la 6 luni, îndeplinind astfel scopul principal al studiului. Cercetătorii au înregistrat și o medie de supraviețuire fără progresie de 13.0 luni (95% CI 7.6-not reached) în urma unei perioade de urmărire de 18 luni.

Importanța rezultatelor

Acest studiu aduce o nouă opțiune terapeutică pentru pacienții cu cancer esofagogastic metastatic HER2-negativ. Adăugarea regorafenib la regimul standard de tratament poate crește șansele de supraviețuire fără progresie și poate oferi o perspectivă mai bună pentru acești pacienți.

Viitorul tratamentului pentru cancerul esofagogastic metastatic

Descoperirile acestui studiu deschid uși către noi cercetări și dezvoltări în domeniul tratamentului pentru cancerul esofagogastic metastatic HER2-negativ. Este important ca medicii să fie conștienți de această opțiune terapeutică și să discute posibilitatea includerii acesteia în planurile de tratament ale pacienților. De asemenea, este esențială continuarea cercetărilor pentru a obține rezultate definitive și confirmarea eficacității acestei terapii.

Concluzie

În concluzie, adăugarea regorafenib la un regim standard de chimioimunoterapie în linia întâi demonstrează activitate promițătoare în tratarea cancerului esofagogastic metastatic HER2-negativ. Pacienții și medicii ar trebui să ia în considerare această opțiune de tratament, care poate oferi o perspectivă mai bună și o speranță crescută pentru această afecțiune dificilă.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite