AcasăȘtiri pe orașeȘtiri TimișoaraSuper Spitalul CFR face minuni cu Angio-CT! Descoperă beneficiile acestei investigații incredibile....

Super Spitalul CFR face minuni cu Angio-CT! Descoperă beneficiile acestei investigații incredibile. ✨

Super Spitalul CFR face minuni cu Angio-CT! Descoperă beneficiile acestei investigații incredibile. ✨

Beneficiile Angio-CT coronarian în diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare

Spitalul Clinic CF Timișoara a introdus recent un nou serviciu în cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală – Angio-CT coronarian, o tehnică avansată în diagnosticul afecțiunilor cardiovasculare. Acestă investigație, recomandată frecvent de medicii cardiologi, combină tehnologia computerului tomograf (CT) cu angiografia coronariană clasică, oferind imagini complexe și de mare acuratețe ale interiorului corpului.

Ce înseamnă Angio-CT coronarian?

Angio-CT coronarian folosește razele X și o substanță de contrast ce conține iod pentru a obține imagini detaliate ale arterelor coronariene. Procedura se realizează cu ajutorul unui computer tomograf, care capturează imagini în timp real, ulterior prelucrate cu un software specializat. Aceste imagini permit medicilor să evalueze starea de sănătate a arterelor coronariene și să identifice eventuale anomalii sau îngustări.

Beneficii și avantaje

Acesta nouă tehnică oferă numeroase beneficii și avantaje atât pacienților, cât și medicilor specialiști în cardiologie:

  • Diagnostic precis – Angio-CT coronarian oferă imagini detaliate și de mare acuratețe ale arterelor coronariene, permițând medicilor să identifice cu precizie prezența oricăror probleme sau afecțiuni, precum blocarea arterelor sau îngustarea acestora.
  • Evaluare post-intervenție – Această tehnică permite medicilor să evalueze eficiența intervențiilor anterioare asupra arterelor coronariene. Imaginile obținute prin Angio-CT coronarian oferă detalii despre fluxul sanguin și calitatea vaselor de sânge, facilitând monitorizarea pacienților după tratamentele efectuate.
  • Evitarea procedurilor invazive – Angio-CT coronarian oferă informații precise fără a necesita intervenții invazive sau ablații. Această tehnică poate înlocui angiografia coronariană clasică, o procedură care implică introducerea unui cateter în artere și administrarea de substanțe de contrast direct în sânge.
  • Radiere minimă – CT-urile coronariene cu angiografie pot fi efectuate cu o doză redusă de radiații, minimizând astfel expunerea pacienților la radiații.

Cine poate beneficia de Angio-CT coronarian?

Angio-CT coronarian este recomandat pacienților care prezintă simptome de boală coronariană sau care au un risc crescut de a dezvolta probleme cardiovasculare. Această tehnică poate fi utilizată și pentru evaluarea progresului bolii, disfuncții valvulare cardiace sau pentru monitorizarea în timp a pacienților după intervenții chirurgicale. Diagnosticarea precoce și identificarea timpurie a problemelor cardiovasculare pot duce la tratamente eficiente și la prevenirea complicațiilor grave.

Concluzie

Angio-CT coronarian este o tehnologie medicală inovatoare care aduce numeroase beneficii în diagnosticul și evaluarea afecțiunilor cardiovasculare. Imaginile detaliate și de mare acuratețe oferite de acestă tehnică permit medicilor să identifice cu precizie problemele arterelor coronariene și să stabilească un plan de tratament eficient pentru pacienți. În plus, acestă procedură neinvazivă minimizează disconfortul și riscul pentru pacienți. Prin implementarea Angio-CT coronarian, Spitalul Clinic CF Timișoara demonstrează angajamentul său de a oferi servicii medicale de înaltă calitate și de a utiliza cele mai recente tehnologii pentru beneficiul pacienților săi.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite