AcasăCovid 19Capitala a avut cele mai multe cazuri de COVID-19 săptămâna trecută

Capitala a avut cele mai multe cazuri de COVID-19 săptămâna trecută

Capitala a avut cele mai multe cazuri de COVID-19 săptămâna trecută

Institutul Naţional de Sănătate Publică: 38,4% dintre cazurile de COVID-19 înregistrate în Bucureşti şi în alte judeţe

Conform informaţiilor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP), în săptămâna 21 – 27 august, se constată că 38,4% dintre cazurile de COVID-19 au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Prahova, Bacău şi Galaţi.

covid 19 jpg

3.326 de cazuri noi și patru decese

În aceeași perioadă de referință, au fost înregistrate 3.326 de cazuri noi de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar patru decese au fost raportate la pacienți care erau diagnosticați cu COVID-19.

57,7% dintre cazurile confirmate apar la persoane nevaccinate

Conform raportului săptămânal de supraveghere, se observă că 57,7% dintre cazurile confirmate s-au înregistrat la persoane care nu s-au vaccinat împotriva COVID-19. Aceasta subliniază încă o dată importanța vaccinării în prevenirea răspândirii și agravării infecțiilor.

Mai mult de jumătate dintre cei infectați erau vaccinați de curând sau la mai mult de șase luni de la ultima doză

Dintre cei care s-au infectat cu COVID-19 în ciuda vaccinării, 57,8% erau fie la scurt timp după vaccinare, fie la mai mult de șase luni de la administrarea ultimei doze. Aceasta evidențiază faptul că vaccinurile nu oferă o protecție 100%, dar totuși reduc semnificativ riscul de îmbolnăvire gravă și deces.

Peste 86% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 de ani

Statisticile arată că, de la începutul pandemiei și până în prezent, 86,6% din totalul deceselor au fost înregistrate la persoane cu vârsta de peste 60 de ani. Aceasta subliniază vulnerabilitatea în vârstă în fața complicațiilor severe cauzate de infecția cu noul coronavirus.

Cu toate acestea, se remarcă o rată semnificativă de decese și la bărbați, cu 54,7% din totalul deceselor.

Concluzii

Raportul săptămânal de supraveghere realizat de Institutul Naţional de Sănătate Publică aduce la lumină informații valoroase despre situația COVID-19 în România. Cu un procent semnificativ de cazuri înregistrate în București și în alte județe, este evident că virusul continuă să fie o amenințare majoră.

Astfel, este esențial ca populația să înțeleagă importanța vaccinării, deoarece aceasta joacă un rol crucial în reducerea răspândirii și impactului virusului. Vaccinurile nu sunt perfecte, dar reprezintă cea mai eficientă modalitate de protecție împotriva COVID-19.

De asemenea, este necesară menținerea măsurilor de precauție, cum ar fi purtarea măștii, igiena regulată a mâinilor și distanțarea socială, pentru a preveni infectarea și a proteja persoanele vulnerabile, în special cele în vârstă.

Să nu uităm că numai prin eforturile comune și responsabile putem depăși această perioadă dificilă și reveni la o viață normală și sigură pentru toți.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite