AcasăȘtiri generaleMinisterul Sănătății: Vaccinarea nu-i impusă și nu va fi niciodată!

Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu-i impusă și nu va fi niciodată!

Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu-i impusă și nu va fi niciodată!

Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie!

Ministerul Sănătății: Vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie!14 august

16:01
2023de Beatrice Popa

Timp citire articol: 2 minut(e)

Ministerul Sănătăţii precizează, luni, printr-un comunicat, că niciun act normativ elaborat de această instituţie nu va impune vaccinarea obligatorie, iar strategia naţională de vaccinare va asigura acces echitabil pentru oricine”, fără să impună vreo obligativitate.

Proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani intră…

Ce spune Ministerul Sănătății cu privire la vaccinarea obligatorie?

Veste că multă lume aștepta: Ministerul Sănătății din România a anunțat că vaccinarea nu este și nu va deveni obligatorie! Aceasta este conform unui comunicat oficial emis de instituție, care subliniază că niciun act normativ elaborat de Ministerul Sănătății nu va impune obligativitatea vaccinării.

Această declarație reprezintă un răspuns direct al Ministerului Sănătății la îngrijorările și confuziile privind posibila impunere a vaccinării obligatorii în România. Cu alte cuvinte, Guvernul nu va lua măsuri legislative pentru a cere vaccinarea obligatorie a populației.

Acces echitabil pentru oricine

Ministerul Sănătății a subliniat că strategia națională de vaccinare are drept obiectiv asigurarea unui „acces echitabil pentru oricine”, fără a impune obligații în acest sens. Aceasta înseamnă că vaccinurile vor fi disponibile pentru toți cei care doresc să se vaccineze, indiferent de vârstă, gen sau statut socio-economic.

Este important de menționat că vaccinarea rămâne singura metodă eficientă de a combate și preveni răspândirea unor boli infecțioase. Prin urmare, Ministerul Sănătății încurajează populația să se informeze corect despre beneficiile vaccinării și să ia în considerare această măsură preventivă pentru protejarea propriei sănătăți și a celor din jur.

Proiectul de Hotărâre de Guvern privind strategia de vaccinare

Conform Ministerului Sănătății, proiectul de Hotărâre de Guvern care cuprinde strategia națională de vaccinare pentru următorii ani va fi supus dezbaterii publice. Această strategie are ca scop îmbunătățirea planificării și implementării programelor naționale de vaccinare, precum și creșterea acoperirii vaccinale în rândul populației.

Prin intermediul acestei strategii, se dorește asigurarea unei gestionări eficiente a resurselor, asigurarea unor servicii de vaccinare de calitate și accesibile, precum și creșterea gradului de informare și conștientizare a populației în privința beneficiilor vaccinării.

Concluzie

Ministerul Sănătății din România a tranșat orice îndoială cu privire la vaccinarea obligatorie, afirmând fără echivoc că niciun act normativ nu va impune această măsură. Cu toate acestea, este important să subliniem că vaccinarea continuă să fie un mijloc vital de prevenire și control al bolilor infecțioase. Prin promovarea accesului echitabil și informat, Ministerul Sănătății încurajează populația să se vaccineze pentru a-și proteja sănătatea și a contribui la eradicarea unor boli care pot fi prevenite prin vaccinare.

Dezbaterea publică cu privire la strategia națională de vaccinare reprezintă o oportunitate pentru toți cetățenii să își exprime opinia și să ofere contribuții în vederea îmbunătățirii planurilor și serviciilor de vaccinare. Este important să fim informați și să luăm decizii responsabile în ceea ce privește sănătatea noastră și a celor din jurul nostru.

Sursă: 360medical.ro

Număr de caractere: 2005

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite