AcasăȘtiri pe orașeȘtiri Cluj NapocaCercetătorii au inventat o aplicație smart pentru telefon care poate identifica semnele...

Cercetătorii au inventat o aplicație smart pentru telefon care poate identifica semnele unui AVC! 📱❤️

Cercetătorii au inventat o aplicație smart pentru telefon care poate identifica semnele unui AVC! 📱❤️

Semnele fizice ale accidentului cardiovascular pot fi detectate cu ajutorul unei aplicații dezvoltate de cercetătorii americani

Un accident cardiovascular (AVC) este o afecțiune gravă care poate avea consecințe devastatoare asupra sănătății noastre. Detectarea și intervenția rapidă sunt deosebit de importante pentru a preveni vătămări severe și chiar decese. De aceea, cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles (UCLA) au dezvoltat o aplicație pentru telefonul mobil care poate ajuta medicii în detectarea semnelor clasice ale unui AVC.

O aplicație inovatoare pentru detectarea semnelor fizice ale unui AVC

Aplicația dezvoltată de cercetătorii de la UCLA utilizează tehnologia de ultimă generație pentru a evalua simptomele precum asimetria facială, slăbiciunea brațelor și modificările de vorbire, cunoscute ca semne clasice ale unui AVC.

Prin intermediul aplicației, medicii pot detecta simptomele AVC-ului cu ajutorul unor instrumente simple și accesibile, cum ar fi telefoanele mobile. Această inovație are potențialul de a revoluționa modul în care AVC-urile sunt diagnosticate și tratate, crescând șansele de supraviețuire și recuperare pentru pacienți.

Cum funcționează aplicația?

Pentru a detecta slăbiciunea brațelor, cercetătorii au folosit datele oferite de mecanismele existente în orice telefon inteligent. Utilizând accelerometrul, giroscopul și magnetometrul 3D standard al dispozitivului, aplicația poate evalua gradul de slăbiciune al brațelor și poate oferi astfel indicii despre un posibil AVC.

Asimetria facială este un alt semn important al unui AVC. Aplicația utilizează tehnica de învățare automată pentru a analiza 68 de puncte de reper facial, permițând mediciilor să detecteze orice abatere de la simetria facială normală. Aceasta poate furniza o evaluare rapidă și precisă a simptomelor și poate ajuta la identificarea unui AVC într-un stadiu incipient.

Beneficiile aplicației în diagnosticul AVC-ului

  • Facilitatea de utilizare: Aplicația este ușor de accesat și poate fi utilizată de medici în orice context, fie că se află într-un cabinet sau într-un departament de urgențe.
  • Timp eficient: Detectarea simptomelor AVC-ului cu ajutorul aplicației este rapidă și poate salva timpul prețios într-o situație de urgență.
  • Mobil, convenabil și la îndemână: Aplicația poate fi utilizată chiar și în zone cu resurse limitate, unde nu există echipamente medicale specializate și personal instruit.
  • Identificare precoce: Prin detectarea simptomelor într-un stadiu incipient, medicii pot interveni prompt, ceea ce crește șansele de recuperare și reduce riscul complicațiilor grave.

O soluție inovatoare în sănătatea cardiovasculară

Aplicația dezvoltată de cercetătorii de la UCLA este o soluție inovatoare în domeniul sănătății cardiovasculară, care poate aduce beneficii semnificative pentru pacienți și profesioniști medicali. Prin utilizarea tehnologiei existente în telefoanele mobile, această aplicație simplă și ușor de accesat poate avea un impact major în prevenirea și gestionarea AVC-urilor.

Este important ca pacienții să se informeze despre aceste soluții noi și să furnizeze informațiile relevante medicilor lor. Aplicația poate fi utilizată pentru a urmări și analiza în mod regulat semnele și simptomele unui AVC, în special în cazurile cu risc crescut.

Concluzie

Accidentele cardiovasculare sunt o problemă majoră de sănătate la nivel global, iar recunoașterea simptomelor este crucială pentru intervenția rapidă. Aplicația dezvoltată de cercetătorii de la UCLA reprezintă o inovație promițătoare în domeniul diagnosticării AVC-ului și poate ajuta la detectarea precoce a semnelor fizice ale unui AVC.

Această aplicație simplă și accesibilă poate fi de mare ajutor pentru medicii din întreaga lume și poate salva vieți. Cu furnizarea promptă a informațiilor relevante, medicii vor putea interveni rapid și să ofere tratament adecvat pentru a minimiza impactul unui AVC.

RELATED ARTICLES

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite