AcasăȘtiri generale„Platim greu terapie, dar prevenirea, cu bani de mii”

„Platim greu terapie, dar prevenirea, cu bani de mii”

„Platim greu terapie, dar prevenirea, cu bani de mii”

Descoperă cele mai noi tehnici minim invazive pentru tratarea bolii venoase cronice

Boala venoasă cronică – mult mai mult decât estetic

Boala venoasă cronică, cunoscută și sub numele de „varice”, nu reprezintă doar o afecțiune estetică. Aceasta ascunde multe modificări și complicații și poate afecta calitatea vieții pacienților. Dar ce este, de fapt, boala venoasă cronică și care sunt cauzele ei?

Dr. Toni Feodor – un pionier în tratamentul varicelor

Dr. Toni Feodor, medic primar chirurg cu specializare în chirurgia vasculară și supraspecializare în flebologie, este un chirurg recunoscut pe plan național și internațional. De-a lungul carierei sale, a realizat peste 1000 de intervenții de chirurgie vasculară, hernii, proctologie și chirurgie oncologică.

În 2008, dr. Toni Feodor a devenit primul chirurg din România care a utilizat tehnica VNUS Closure Fast în tratarea varicelor. Această tehnică minim invazivă a revoluționat tratamentul acestei afecțiuni și a adus beneficii semnificative pacienților săi.

Noi tehnici minim invazive pentru tratarea bolii venoase cronice

Într-un interviu recent, dr. Toni Feodor a dezvăluit cele mai noi tehnici minim invazive utilizate în tratarea bolii venoase cronice. Aceste tehnici moderne și inovatoare oferă numeroase avantaje pacienților, în comparație cu tratamentele clasice.

1. Radiofrecvență endovenoasă

Cu ajutorul acestei tehnici, venele varicoase sunt tratate cu energia termică generată de radiofrecvență. Procedura este minim invazivă, nu necesită intervenție chirurgicală și are un timp de recuperare scurt pentru pacienți.

2. Laser endovenos

Tehnica laser endovenos utilizează lumina laser pentru a trata venele varicoase. Procedura este precisă, sigură și are efecte minime asupra țesuturilor învecinate.

3. Scleroterapia cu spumă

Această metodă constă în injectarea unei spume sclerozante în venele varicoase, care determină închiderea acestora. Tehnica este eficientă și poate fi folosită la pacienții cu varice de diverse dimensiuni.

4. Flebectomie ambulatorie

Flebectomia ambulatorie constă în îndepărtarea chirurgicală a venelor varicoase mici prin mici incizii. Procedura poate fi efectuată în regim ambulatoriu și nu necesită internare în spital.

5. Chirurgia endovasculară

Această tehnică presupune utilizarea unor catetere și stenturi speciale pentru tratarea venelor varicoase. Procedura este minim invazivă, reduce riscul de complicații și are un timp de recuperare mai scurt pentru pacienți.

Concluzie

Noua generație de tehnici minim invazive a adus o schimbare majoră în tratamentul bolii venoase cronice. Cu ajutorul experienței și expertizei profesionale a medicului Toni Feodor, pacienții pot beneficia acum de opțiuni eficiente, sigure și cu timp de recuperare redus.

Este important ca pacienții care suferă de varice să se adreseze unui specialist și să discute despre opțiunile de tratament disponibile. Doar astfel vor putea găsi cea mai potrivită soluție pentru nevoile și cazul lor specific.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite