AcasăSănătateFapte și statistici despre diabetul de tip 2 pe care trebuie să...

Fapte și statistici despre diabetul de tip 2 pe care trebuie să le cunoști

Fapte și statistici despre diabetul de tip 2 pe care trebuie să le cunoști

Factorii de risc asociati dezvoltarii diabetului de tip 2

  • Varsta peste 45 de ani

    Aproximativ 85% dintre cazurile de diabet din Statele Unite se inregistreaza la persoane cu varsta de peste 45 de ani, iar aproximativ 43% dintre acestea sunt la persoane cu varsta de peste 65 de ani.

  • Supraponderalitate sau obezitate

    Purtarea unui exces de greutate creste riscul dezvoltarii diabetului de tip 2. Pierderea in greutate ajuta. In special, reducerea cu 5-7% a greutatii corporale (adica 10-14 kilograme pentru o persoana de 90 de kilograme) poate reduce riscul de evolutie de la prediabet la diabet de tip 2. Pierderea in greutate poate ajuta si in cazul in care deja aveti diabet de tip 2. Un studiu a aratat un nivel ridicat de remisie la participantii supraponderali si obezi cu diabet de tip 2 care pierdusera o cantitate semnificativa de greutate printr-o…

Concluzie

Diabetul de tip 2 este o afectiune serioasa care poate avea consecinte negative asupra sanatatii. Cu toate acestea, exista factori de risc asupra carora putem interveni si care pot ajuta la prevenirea sau reducerea riscului de dezvoltare a diabetului de tip 2. Varsta si greutatea corporala sunt doi dintre acesti factori importanti. Este recomandat ca persoanele care au varsta de peste 45 de ani sa monitorizeze mai atent nivelul de zahar din sange si sa adopte o dieta echilibrata si un stil de viata activ pentru a mentine un nivel sanatos de greutate. Pierderea in greutate este, de asemenea, o masura eficienta pentru a reduce sau preveni dezvoltarea diabetului de tip 2. Prin constientizarea acestor factori de risc si prin adoptarea unor masuri preventive adecvate, putem contribui la reducerea incidentei diabetului de tip 2 si la imbunatatirea calitatii vietii.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite