AcasăCovid 19Un nou tip de coronavirus se răspândește într-un ritm alert în Marea...

Un nou tip de coronavirus se răspândește într-un ritm alert în Marea Britanie, în timp ce numărul cazurilor continuă să crească.

Un nou tip de coronavirus se răspândește într-un ritm alert în Marea Britanie, în timp ce numărul cazurilor continuă să crească.

O nouă variantă de coronavirus se răspândește rapid în Marea Britanie


O nouă variantă de coronavirus se răspândește rapid în Marea Britanie, în timp ce numărul total de cazuri continuă să crească


august 04

17:20
2023de Beatrice Popa

Timp citire articol: 2 minut(e)

O nouă variantă de coronavirus, cunoscută sub numele științific de EG.5.1, care descinde din varianta omicron, reprezintă deja unul din șapte cazuri noi în Marea Britanie, potrivit datelor Agenției britanice pentru securitatea sănătății (UKHSA).

Agenția a monitorizat prevalența sa la nivel național după ce s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri la nivel global, în…

Prevalența noii variante EG.5.1 în Marea Britanie

O nouă variantă de coronavirus a fost identificată în Marea Britanie și a fost denumită EG.5.1. Această variantă este considerată o descendentă a variantei omicron și a devenit deja una dintre cele mai prevalente tulpini în țară. Potrivit datelor furnizate de Agenția britanică pentru securitatea sănătății (UKHSA), EG.5.1 reprezintă aproximativ unul din șapte cazuri noi din Marea Britanie.

Specialiștii au detectat această variantă după creșterea numărului de cazuri înregistrate la nivel global. Agenția a început să monitorizeze prezența și răspândirea acestei noi tulpini la nivel național și a observat o creștere alarmantă în numărul de cazuri.

Caracteristicile și impactul noii variante

Varianta EG.5.1 se bazează pe varianta omicron, dar prezintă o serie de mutații și modificări care o fac diferită și mai contagioasă. Studiile preliminare arată că această variantă are capacitatea de a se răspândi rapid și de a infecta un număr mare de persoane într-un interval scurt de timp.

De asemenea, se crede că EG.5.1 poate evita parțial protecția oferită de vaccinurile existente, ceea ce amplifică preocupările cu privire la impactul acestei noi tulpini asupra sănătății populației și eficacitatea strategiilor de vaccinare.

Măsuri de prevenire și protecție

Pentru a limita răspândirea noii tulpini de coronavirus, experții recomandă respectarea măsurilor de prevenire și protecție deja cunoscute și învățate de-a lungul pandemiei. Acestea includ:

  • Purtarea măștilor de protecție în spațiile publice închise și aglomerate;
  • Respectarea distanțării sociale;
  • Evitarea contactului strâns cu persoanele care prezintă simptome sau sunt pozitive la testul de COVID-19;
  • Spălarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun sau utilizarea de dezinfectanți pe bază de alcool;
  • Participarea la campanii de vaccinare și administrarea unei scheme complete de vaccinare conform ghidurilor și recomandărilor autorităților sanitare.

De asemenea, este important să urmăriți informațiile actualizate furnizate de autorități și să respectați regulile și restricțiile impuse în zona în care locuiți. În cazul în care apare o creștere semnificativă a cazurilor sau se impun măsuri de carantină sau izolare, este esențial să cooperați și să respectați aceste restricții în interesul sănătății publice.

Concluzie

Noua variantă de coronavirus EG.5.1, derivată din varianta omicron, reprezintă o amenințare serioasă în Marea Britanie, având ca rezultat o creștere rapidă a numărului de cazuri. Este esențial să fie luate măsuri rapide și eficiente pentru a preveni răspândirea acestei tulpini și pentru a proteja sănătatea populației. Prin respectarea măsurilor de prevenire și protecție, putem contribui la limitarea impactului acestei noi variante și să ne protejăm pe noi înșine și pe cei din jurul nostru.

Momentan, există cercetări în desfășurare pentru a determina nivelul de eficacitate al vaccinurilor actuale împotriva variantei EG.5.1 și se așteaptă ca noi concluzii să fie aduse în următoarele luni. În acest timp, este crucial să fim vigilenți și să colaborăm ca societate pentru a controla răspândirea acestui virus și pentru a ne proteja comunitățile.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite