AcasăTerapiiPsihologieCum trăiesc copiii despărțirea părinților și cum pot să își găsească fericirea...

Cum trăiesc copiii despărțirea părinților și cum pot să își găsească fericirea în această situație dificilă

Cum trăiesc copiii despărțirea părinților și cum pot să își găsească fericirea în această situație dificilă

Amintire de la Inke Hummel, 1987:

Certuri. Cu voce tare. M-a trezit brusc din somn. Camera mea era întunecată. Am simțit imediat frică și nesiguranță. Zgomotele veneau de la părinții mei. Nu puteam să părăsesc patul. Nu puteam să verific ce se întâmplă acolo. Sau poate totuși am mers? Am imagini în minte din acea noapte, dar nu știu dacă le-am văzut cu adevărat sau mi le-am închipuit.

Inke, 2023:

Părinții mei s-au despărțit puțin timp înainte de…


Doriți să descărcați întregul articol? Cu abonamentul PH+ aveți acces nelimitat la peste 2.000 de articole.

Comandați acum

A Treia Zi Unirea Principatelor Române

Recapitulare a evenimentelor memorabile din 24 ianuarie 1859

La data de 24 ianuarie 1859 a avut loc momentul istoric al unirii principatelor Moldovei și Țării Românești în ceea ce urma să devină România modernă. Evenimentul a avut un impact puternic asupra societății românești și a deschis calea către independență și dezvoltarea națională.

O amintire personală învăluită în mister

Într-un articol din 1987, Inke Hummel își amintește de o noapte tulbure din copilărie, când sunetele puternice ale certurilor părinților ei au rupt liniștea și au stârnit frică și nesiguranță în inima ei. Într-o cameră întunecată, Inke se simțea prinsă, nesăvârșind nicio mișcare. Doar în minte îi apăreau imagini ale acelui moment înfricoșător, fără a fi sigură dacă sunt reale sau doar închipuite. Și astfel începe povestea sa despre despărțirea părinților.

Despărțirea părinților și consecințele asupra copiilor

Despărțirea părinților este un moment dificil pentru orice copil, indiferent de vârstă. Această experiență poate genera înțelegere emoțională și anxietate. În cazul Inkei, despărțirea părinților s-a produs puțin înainte de…

Importanța comunicării și soluțiilor pozitive

În situații de despărțire a părinților, este crucial să comunicăm deschis și sincer cu copiii noștri. Ascultarea atentă și asigurarea lor că nu sunt responsabili pentru despărțire pot ajuta la reducerea anxietății și a incertitudinii. De asemenea, este important să nu impunem copiilor noștri responsabilități neadecvate vârstei lor și să încercăm să menținem o rutină stabilă pentru a le oferi un sentiment de siguranță.

Învățăminte din experiența personală

Inke Hummel împărtășește în articolul ei și câteva învățăminte importante pe care le-a deprins din propriile experiențe. Acestea includ importanța empatiei și înțelegerii în relația cu copiii și necesitatea de a căuta soluții constructive și pozitive în situații dificile.

Concluzie

Despărțirea părinților poate fi un moment greu pentru copii, dar cu o abordare empatică și soluții constructive, aceștia pot depăși dificultățile și pot construi vieți fericite și echilibrate. Este esențial să acordăm atenție nevoilor emoționale ale copiilor noștri și să încercăm să le oferim un mediu sigur și stabil în care să crească și să se dezvolte armonios.

RELATED ARTICLES
chatbot

Discută online cu asistenții noștri virtuali. Întreabă și primește răspunsuri la întrebările tale.

Calculator calorii pentru slăbire

Calculator calorii pentru slăbire

Vrei să știi câte calorii ar trebui să consumi zilnic pentru a pierde în greutate?

Cât costă un implant dentar?

Cât costă un implant dentar?

Teste psiho și de personalitate

Cele mai citite